Hello Doctor: leg je eigen medisch dossier aan op de iPad

Hello Doctor voor iPad laat je een eigen medisch dossier aanleggen voor jou en je dokter. Je bestanden worden versleuteld opgeslagen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Hello Doctor iPad app gratisAls artsen en ziekenhuizen een elektronisch patiënten dossier van je aanleggen, is het dan niet handig zelf ook een dossier bij te houden? De iPad-app Hello Doctor geeft je die mogelijkheid. De gratis applicatie geeft je de mogelijkheid de papierstapel en communicatie bij te houden en notities bij de administratie te schrijven. Voor jezelf, maar ook voor de dokter.

De reden dat Hello Doctor op de markt is, heeft een persoonlijke aanleiding. De app is ontwikkeld door Maayan Cohen, wiens partner inmiddels genezen is van een hersentumor. “Hello Doctor is geboren uit eigen frustratie”, stelt zij op de veelgestelde vragen-pagina toebehorend aan de app.

Privacy prioriteit

Als applicaties gratis te downloaden zijn, ben je vaak zelf de melkkoe voor de ontwikkelaar. Een gedachte waar Hello Doctor niks mee te maken wil hebben, lijkt het. Op de webpagina lees je dat de medische informatie die je invoert wordt opgeslagen op streng beveiligde servers, die klaar is voor de HIPAA-beveiliging die ook banken hanteren. Hello Doctor claimt absoluut geen toegang te hebben tot je wachtwoord en je beveiligingsvraag en belooft de informatie nooit door te verkopen. “Je privacy beschermen heeft onze absolute topprioriteit”, valt te lezen.

Hello Doctor dossier aanleggen iPad hoofdmenu

Zorg vastleggen en tonen

Hello Doctor medisch dossier importeren iPadEen geruststellende gedachte, want het nut van Hello Doctor is overduidelijk. De applicatie is je verzamelbak voor medische communicatie en printwerk, zodat je geen multomappen aan papierwerk meer hoeft mee te nemen naar je arts. Of snel je eigen aantekeningen vindt bij correspondentie uit het verleden. De applicatie biedt verschillende deelmogelijkheden voor de opgeslagen documenten en kan de gewenste delen uit je dossier ook draadloos printen. Het importeren van medische informatie gaat ook eenvoudig. Je maakt een foto met de app waarna je hem inscant, stuurt de informatie naar een afgeschermd mailadres om snel terug te vinden in je eigen dossier en kan informatie importeren vanuit het iPad-fotoalbum en Dropbox. Bovendien kan je je zorgdossier uit Microsoft HealthVault en Google Health importeren.

Slimmigheden

Hello Doctor medisch dossier document iPadHello Doctor is een van origine Engelstalige applicatie en dat merk je aan een aantal slimmigheden die voor ons als Nederlandstalige gebruikers nog niet zo interessant zijn. De applicatie maakt gebruik van slimme tags. Zo worden nieuwe documenten die onderdeel van een langer proces vormen, automatisch toegevoegd aan dat dossier. SmartLists, heten die dossiers. Zo leg je een aparte SmartList aan voor je suikerspiegel, naast die voor je fysiotherapie bijvoorbeeld.

Achter de schermen wordt inmiddels gewerkt aan het implementeren en uitbreiden van een medisch woordenboek, dat je te hulp schiet bij moeilijke termen. De app legt je uit wat een behandeling inhoudt.

Herinnering

De applicatie slaat je documenten niet alleen op op de eigen servers, zodat je er toegang tot kan hebben vanaf eventuele andere apparaten waarvoor de app in de toekomst mogelijk ook verschijnt. Je medische dossier is ook inzichtelijk zonder internetverbinding, dus lokaal op je iPad. Met wekelijkse herinneringen zorgt Hello Doctor ervoor dat je je dossier bijwerkt, zodat je na een tijd niet alsnog een achterstallig papier medisch dossier hebt bij te houden.

Downloaden: Hello Doctor (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 12:45
Categorie Geneeskunde
Onderwerpen gezondheid, medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.