Gratis Album Scout toont nieuwe albums van je favoriete artiesten

Album Scout toont de nieuwste albums en singles van artiesten die op je iPod of iPhone staan. Je kan ook informatie en previews van liedjes van alle artiesten opvragen.

Album Scout voor iPhone en iPod touch pictogramSommige ideeën zijn zo simpel dat je je afvraagt waarom Apple er zelf nog geen gebruik van maakt. Album Scout is tijdelijk gratis uit de App Store te downloaden en heeft zo’n briljant idee: het zoekt naar nieuwe albums van artiesten die op je iPod touch of iPhone staan. De gevonden albums en singles kunnen meteen beluisterd worden met samples van dertig seconden, zonder dat je daarvoor naar iTunes wordt doorgestuurd. Ook verzamelt de app artiesteninformatie van Last.fm die je onder het luisteren kan lezen en kun je van elke artiest alle albums opvragen.

Naast het zoeken naar nieuwe albums van je favoriete artiesten, kun je ook een complete lijst met de nieuwste platen in iTunes opvragen. Alles wat wordt verkocht staat daar door elkaar; singles, volledige albums en extra tracks op een speciale editie van een album, bijvoorbeeld. Je kunt de lijst niet selecteren op genre, maar je kan van elk nummer een 30 seconden-preview luisteren en dat gaat een stuk sneller dan in iTunes. Achter een nummer zie je een taartdiagram dat de populariteit van een nummer aangeeft. Zo pluk je er de singles van een artiest er meteen uit.

Wat jammer is, is dat de previews van een album niet doorspelen. Alleen de ene preview die je selecteert, wordt afgespeeld totdat je een ander nummer aanzet. Zo kun je niet erg eenvoudig van een geheel album proeven. Maar er verschijnt ontzettend veel muziek in iTunes en dus ververst de app zich erg snel. Dat maakt het tijdelijk gratis Album Scout een goede iPhone-applicatie om muziek mee te ontdekken.

Downloaden: Album Scout (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 14:02
Categorie Muziek
Onderwerpen itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.