SteadyLens fixt je wiebelige iPhone-filmpjes

SteadyLens voor de iPhone is een app waarmee je schuddend beeld kan stabiliseren. De applicatie is gratis maar voor handige functionalteit betaal je 2,39 euro.

SteadyLens stabilisator voor de iPhoneDe iPhone-applicatie SteadyLens is al wat langer uit, maar we hebben er nog geen aandacht aan besteed op iPhoneclub. Nu wijst het blog iPhoneography ons op het kunstje dat de app in huis heeft: hij strijkt wiebelige filmopnames van de iPhone 4 glad. Vanaf nu hoeft een opname vanaf het dashboard van een auto of tijdens het fietsen niet meer alle kanten op te schudden. SteadyLens is gratis te proberen, maar er is wel een ‘maar’ te plaatsen bij de app.

Filmpjes waarvan je het schuddende beeld wilt corrigeren, moet je in SteadyLens zelf opnemen. Dat kan alleen met de iPhone 4 of nieuwste generatie iPod touch en dus niet op oudere toestellen. Tijdens de opname zie je gewoon het beeld dat je filmt, maar meteen daarna wordt het beeld verwerkt en is het shaky cam-effect verdwenen. De techniek werkt, maar ten koste van iets anders.

De gebruiker Remcam in de Nederlandse App Store slaat de spijker op zijn kop. Hij constateert dat de framerate van de filmpjes vanuit SteadyLens niet zo hoog ligt als bij een video die je met de normale camera-app schiet. Ook wordt het beeld iets ingezoomd, zodat je de kantjes van je film niet meer ziet. Wel zegt hij dat het stabiliseren van het beeld erg goed werkt en hij geeft de app vier sterren.

SteadyLens is gratis te gebruiken, maar dan heb je een limiet van 15 seconden opname (en dat is kort; mede de reden waarom we denken dat Viddy geen succes is) en er staat een watermerk in beeld. Via een in-app aankoop van 2,39 euro vervallen beide minpunten.

Downloaden: SteadyLens (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 11:44
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen stabilisatie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.