gpsAssassins draait op gratis Google-diensten

De ontwikkelaars van gpsAssassin gebruiken Google-diensten om hun iPhone-game te kunnen exploiteren. Naast Google App Engine maken ze ook intensief gebruik van Gmail, Google Docs en andere Google-diensten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gpsassassinsAls mobiele ontwikkelaar lijkt het alsof je voor een keuze staat: Apple of Google. Kies je voor de iPhone of Android? Toch is die keuze niet altijd zo zwartwit, blijkt uit de ervaringen van ontwikkelaar SideHobby, LLC. Zij hebben namelijk een iPhone-game ontwikkeld en daarbij volledig gebruik gemaakt van gratis tools en diensten van Google. De game heet gpsAssassins – Kill Your Neighbor en is deze week gratis te downloaden.

Het idee voor de game ontstond in 2008 tijdens Nashville Startup Weekend en intussen is de game al behoorlijk populair. Elke dag komen er duizenden nieuwe spelers in deze multiplayer locatiegebaseerde game bij. Dat de infrastructuur daarop is voorbereid en volledig schaalbaar is, is aan Google te danken: de ontwikkelaars vertrouwen op Google App Engine.

assassinsDaarnaast gebruikten ze Gmail, Google Talk, Google Docs, Google Calendar en Google Voice om te overleggen en hun bedrijf te runnen. “Our business model would not have worked without Google,” zegt CEO Nicholas Holland. In gpsAssassins – Kill Your Neighbor is het de bedoeling dat je mensen in je omgeving aanvalt, voordat ze kans hebben gezien om jou aan te vallen. gpsAssassin is deels gebaseerd op een real-life game. SideHobby brengt elke week op een nieuw scenario uit, zoals Spotlight (waarbij je niet kunt verbergen), Aggression (aanvallen leveren 200% schade op), Revenge (alle tegenaanvallen leveren 200% schade op) en Lucky Charms (dubbele beloning voor blood money). Voor de rest lijkt het wel een beetje op de bekende maffiagames die al in de App Store verkrijgbaar zijn: de game zelf is gratis, maar je kunt voor bedragen tussen €0,79 en €3,99 extra ‘blood money’ bijkopen.

Via: persbericht
Downloaden: gpsAssassin (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:54
Categorie Games
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.