Google Spreadsheet: eindelijk ook bewerken op iPhone

Het is eindelijk mogelijk om Google Spreadsheets op de iPhone te bewerken. De online spreadsheets worden realtime bijgewerkt in de desktop-browser.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google_spreadsheetsGoogle heeft voor het eerst mogelijkheden toegevoegd om Google Spreadsheets te bewerken op de iPhone. Tot nu toe kon je via Google Docs alleen bestanden bekijken. Op de Nokia S60, iPhone en T-Mobile G1 is bewerken vanaf nu wel mogelijk. Na het inlezen van een Spreadsheet-document op je iPhone kun je rijen en kolommen aanpassen. Je kunt nieuwe cellen toevoegen, bewerken, sorteren en filteren.

google-spreadsheetsDoorgevoerde wijzigingen zijn meteen zichtbaar in de browser op de desktop. Elke rij is te bewerken door op een Edit-linkje te klikken.

Kolommen kun je sorteren door op een kolomkop te tikken. Bij het sorteren verschijnt de bekende ‘fruitmachine’-ronddraairol (zie afbeelding hierboven). Voor het bewerken van de spreadsheets moet je wel voortdurend online zijn. De twee andere Google Docs-onderdelen (tekstverwerking en presentaties) blijven voorlopig zoals ze zijn: zonder bewerkingsmogelijkheden.

Meer info: Google Docs Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 13:46
Categorie Diensten
Onderwerpen google, rome, spreadsheet, strategie, tijdmanagement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.