SHAPE lanceert trackingdienst GPSed voor de iPhone

SHAPE Services heeft de nieuwe applicatie GPSed gelanceerd, waarmee je tracks kunt vastleggen en uitwisselen via Facebook, Twitter en andere sites.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

GPSedSHAPE Services heeft een nieuwe applicatie voor de iPhone ontwikkeld: GPSed. Voor de introductieprijs van €0,79 krijg je een applicatie waarmee je tracks realtime kunt vastleggen en op sociale netwerksites zoals Facebook, MySpace, Twitter en Blogger kunt publiceren. GPSed werkt als een tripcomputer waarbij je geen apart apparaat meer nodig hebt. Het is te gebruiken tijdens het reizen, wandelen, hardlopen, surfen (wel een waterdicht hoesje gebruiken) en allerlei andere activiteiten. De tracks worden vastgelegd op Google Maps en zijn online opvraagbaar.

Onderweg kun je waypoints vastleggen van je favoriete locaties. Wat het uiterlijk betreft lijkt SHAPE zich een beetje op gebruikers van Garmin-outdoorsystemen te richten: de hoekige letters op een monochroom scherm zien er op het eerste gezicht wat ouderwets uit. GPSed werkte al op de BlackBerry, Windows Mobile, Java en Symbian-toestellen. Er zijn inmiddels 37.000 gebruikers en er zijn 54.000 tracks vastgelegd in 160 landen.

Je kunt op de website van GPSed ook de tracks in een online achief bekijken, foto’s aan routes koppelen en de GPS-tracks met foto’s uitwisselen met vrienden. Verder kun je tracks importeren en exporteren in gpsed-, gpx- en kml-formaat. Maar wacht… dat kan Google Latitude ook. Waarom dan alsnog €0,79 neertellen voor een applicatie die bijna hetzelfde kan? SHAPE Services belooft als extraatje: frequente updates waarin feedback en verzoeknummers van gebruikers zijn verwerkt en gratis GPSed widgets die je op je website of blog kunt publiceren.

Installeren:
Meer info: GPSed Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:12
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.