Google promoot Google Now voor iPhone en iPad in trailer

Google Now komt eraan voor de iPhone en iPad. Er is een trailer waarin te zien is dat de functie een onderdeel wordt van de Google-app.

Google Now Google iPhone iPadGoogle heeft een trailer vrijgegeven waardoor het duidelijk is geworden dat Google Now ook voor de iPhone en iPad beschikbaar zal zijn. Daarmee zal de voorheen exclusieve Android-dienst dus multiplatform worden, en wel middels een update in de Google Search-app. Met een veeg omhoog geniet je dadelijk in de applicatie allerlei actuele informatie naar aanleiding van wat je doet. Ben je onderweg, dan zie je verkeersdrukte, ga je met het vliegtuig, dan zie je vluchtinformatie en ben je op zoek naar een restaurant, dan vertelt de app waar je leuk kan eten. Google Now gedraagt zich zodoende als persoonlijke assistent.

Google Now is geïntegreerd in nieuwe versies van de Android-firmware, iets wat onmogelijk is te realiseren op iOS vanwege Apple’s beleid. Google heeft er daarom voor gekozen de dienst aan te bieden in de standaard en al veel langer verkrijgbare Google Search-app. Je kan de functies met een veeg omhoog vanuit het startscherm bereiken. Er komt dus geen aparte nieuwe applicatie voor Google Now.

Je kan Google Now zien als een volgroeide dienst van de zoekmachine. De applicatie aggregeert alles wat de zoekgigant over je weet: zoekresultaten, je afspraken, contacten, e-mails en interesses. Die informatie wordt gemengd met algemene kennis van Google, zoals verkeer, adressen en recensies van bedrijven. De dienst maakt voor een belangrijk deel gebruik van je locatie met GPS. De applicatie zal dus niet erg vriendelijk zijn voor de batterijduur van je iPhone of iPad – en daarbij geef je Google altijd inzicht in waar je bent.

De website Engadget pikte de video op nadat hij eerder vanavond op YouTube verscheen, maar minuten later weer was verwijderd. Het is daarom nog even gissen wanneer Google Now zijn intrede doet op iOS.

Downloaden: Google Search (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Video: Engadget, beeld: The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2013, 23:38
Categorie Diensten
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.