Google Maps toont meldingen uit Waze, maar nog niet in Nederland

Google Maps voor iOS heeft voortaan in een select aantal landing Waze-integratie, maar nog niet in Nederland.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Waze Google MapsGoogle heeft de onlangs overgenomen navigatiedienst Waze vandaag voor het eerst geïntegreerd in Google Maps. Hierdoor ziet men in Google Maps voortaan wat voor verkeersongelukken, werkzaamheden en afgesloten wegen Waze-gebruikers hebben gerapporteerd. De nieuwe functie lijkt zich op het moment echter nog te beperken tot een aantal landen, waar Nederland niet onder valt. De verwachting is dat de Waze-ondersteuning op een later moment in andere landen uitgerold zal worden. Volgens Google gebruikt Waze voortaan ook Google voor zoekresultaten, waardoor de app meer nabijgelegen locaties toont.

De Waze-integratie in de iOS-versie van Google Maps zal zich in eerste beperken tot Argentinië, Brazilia, Chili, Colombia, Ecuador, Frankrijk, Duitsland, Mexico, Panama, Peru, Zwitserland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Waze werd in juni dit jaar overgenomen door Google. Daarmee voorkwam Google dat Apple en Facebook het bedrijf in handen konden krijgen. Uit een recent patent bleek dat Apple wel naar de mogelijkheden van een navigatiedienst heeft gekeken.

Downloaden:

  • Google Maps (gratis, universeel, iOS 6.0+)
  • Waze (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2013, 16:59
Categorie Navigatie
Onderwerpen google, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.