DNP fuseert met The Post Online: app krijgt update met nieuwe naam

De Nieuwe Pers en The Post Online gaan fuseren, waarna beide nieuwsplatformen samengaan als The Post Online. De DNP-app wordt daarom hernoemd.

DNP De Nieuwe Pers iPhone iPad previewDe Nieuwe Pers zal worden samengevoegd met The Post Online, zo liet Bert Brussen vandaag weten. Daarmee staan er gelijk veranderingen voor de iOS-app van de online krant gepland: DNP-hoofdredacteur Jan Jaap Heij vertelt aan iCulture dat de DNP-app zal worden overgezet naar een app van de nu overkoepelende website. Er zal binnenkort een update verschijnen voor de app waarbij de naam ‘DNP’ zal worden vervangen door ‘The Post Online’. Verder lijken er weinig veranderingen voor de app gepland. De inhoud van DNP blijft nog steeds achter een betaalmuur.

Het kan nog wel eventjes duren totdat DNP in het nieuwe jasje is gestoken: in een bericht op The Post Online staat dat de fusie pas ergens in september volledig afgerond zal zijn.

Met de DNP-app maakte De Nieuwe Pers begin dit jaar een doorstart. De redactie was daarvoor verantwoordelijk voor de gratis krant De Pers waar eind 2012 de stekker uit werd getrokken. Daarmee begon gelijk ook een concurrentiestrijd tussen alternatieve Nederlandse nieuws-apps. NRC bracht tegelijkertijd NRC Reader uit en later in het jaar beloofde de Nederlandse iPad-app Tone ook eigen nieuws te leveren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2013, 13:31
Categorie Nieuws
Onderwerp kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.