Google Maps straks mobiel vaker gebruikt dan op de desktop

Volgens Marissa Mayer van Google is de mobiele app Google Maps al op 200 miljoen toestellen geïnstalleerd. Binnenkort zal er meer mobiel gezocht worden, dan op de desktop.

google maps mobileHet is duidelijk te merken dat mobiele apps steeds meer gebruikt worden. Niet alleen de operators merken dat tot hun schrik, maar Google merkt het ook. Het gebruik van Google Maps op mobieltjes zal in juni populairder zijn dan het desktopgebruik. Dat werd bekendgemaakt door Google’s vice-president Marissa Mayer tijdens de TechCrunch Disrupt-conferentie. Ze werd op de conferentie, die deze week in New York plaatsvindt, geïnterviewd door de bekende blogger Michael Arrington.

Mayer is hoofd van locatiediensten en lokale diensten bij Google en houdt zich daarom bezig met producten zoals Google Maps en Google Places. De app voor Google Maps is op 200 miljoen mobiele apparaten geïnstalleerd, aldus Mayer. Mensen gebruiken de app om routes te plannen of om zichzelf te oriënteren op een onbekende plek. In toenemende mate doen ze dat ook op hun mobieltje, terwijl ze onderweg zijn. Vroeger maakte je voor vertrek nog even een afdruk met de routebeschrijving of een locatiekaartje, maar tegenwoordig vraag je de informatie op je mobiel op, op het moment dat je het nodig hebt.

Momenteel komt 40 procent van de kaartgerelateerde zoekopdrachten bij Google via mobiele apparaten. “Dat is erg hoog”, vindt Mayer. In het weekend loopt het zelfs op naar meer dan 50 procent. Volgende maand zal ook op werkdagen het aantal mobiele zoekopdrachten boven de 50 procent liggen, verwacht Mayer. Helaas wilde ze niet zeggen hoe het met normale zoekopdrachten is gesteld: wordt daar ook al het merendeel van de zoekopdrachten mobiel uitgevoerd? Google wil er niets over loslaten. Wel wilde ze iets vertellen over Google Places, waarmee je nuttige plaatsen in je omgeving kunt vinden en waarderen. Rond de 20 procent van alle zoekopdrachten in Google hebben betrekking op lokale plaatsen en bij deze lokale zoekopdrachten wordt ook al 40 procent op het mobieltje uitgevoerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 17:05
Categorie Reizen
Onderwerpen google, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.