Google Maps 1.1: zoeken op categorieën en contactpersonen

Google Maps voor iPhone is vernieuwd en laat je nu zoeken op categorieën locaties en contactpersonen met een Google-profiel.

Google MapsGoogle Maps voor de iPhone heeft een grote update gekregen. Die voorziet de applicatie van twee nieuwe mogelijkheden. Je kan voortaan zoeken op contactpersonen die hun thuisadres en/ of werkadres hebben ingevoerd in hun Google-profiel en die jij in je contactenlijst hebt staan. Daarnaast is het mogelijk uitgebreid te zoeken naar locaties in de buurt. Zo kan je in Nederland gecategoriseerd zoeken op restaurants, cafés, kroegen, tankstations, attracties en meer.

Een greep uit de categorieën zie je in beeld staan als je op de zoekbalk drukt: die worden dan aangegeven met pictogrammen. Je kan echter ook eigen categorieën invoeren. Tankstation of speelgoedwinkel werkt net zo goed. Je kan daarna eenvoudig door de resultaten heen bladeren met een veeg op de naam van een resultaat onderin beeld. Je ziet de locatie op de kaart meteen meebewegen en met een tik op een resultaat, zie je de bedrijfsinformatie meteen in de app en kan je er natuurlijk ook een route naar uitstippelen. Ook zie je de recensies van een restaurant of ander bedrijf. De pictogrammen die standaard in beeld staan, zijn restaurants, cafés, kroegen en attracties.

Google Maps vinden op categorieNavigeren naar een contactpersoon met een adres in zijn of haar Google-profiel, kan door zelf ook in te loggen op je profiel met de portretknop naast de zoekbalk. Zo kan je eveneens favoriete plaatsen opslaan en toegang krijgen tot eerdere routebeschrijvingen die je hebt opgevraagd op de computer of telefoon.

In Google Maps zelf kan je na inloggen een thuisadres en een werkadres invoeren. Omdat de functie gloednieuw is, kunnen we op dit moment nog niet nagaan wie die gegevens erop kunnen naslaan. Iedereen waarmee je eens een mailtje via Gmail hebt uitgewisseld, contactpersonen op Google+ of misschien wel iedereen die op je naam zoekt?

Verder kan je na het updaten naar Google Maps 1.1 kiezen om de afstand in mijl aan te geven in plaats van kilometer. Verder waarschuwt Google dat sommige functies niet meer beschikbaar zijn in alle landen. Als je ontdekkingen doet over verwijderde functies in Nederland en België, laat het dan vooral weten in de reacties.

Downloaden: Google Maps (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2013, 17:56
Categorie Navigatie
Onderwerpen google, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.