Google introduceert Google Currents magazine-app voor iOS (VS)

Google heeft Google Currents aangekondigd, een Flipboard-achtige app voor iOS en Android. In Google Currents lees je nieuws uit geselecteerde bronnen en importeer je nieuwsfeeds uit Google Reader.

google currentsGoogle heeft Google Current gelanceerd, een magazine-achtige dienst waarmee je nieuws kunt lezen op iOS en Android. Voorlopig lijkt de dienst echter beperkt tot de VS, zodat we er in Nederland niet direct gebruik van kunnen maken. Currents kreeg aanvankelijk de codenaam Propeller, maar Google heeft nu voor een passender naam gekozen. Currents is beschikbaar voor iOS en Android, zowel voor smartphones als tablets. De nadruk ligt op een magazine-achtige uitstraling waar je doorheen kunt swipen. Er zijn veel foto’s te zien, met koppelingen naar Google+ en RSS.

currents googleUiteraard kun je ook je bestaande nieuwsfeeds uit Google Reader importeren. Alle content is offline te bewaren, dankzij gebruik van caching. Wil je iets delen, dan kan dat via Google+. Bij de lancering doen partners als AllThingsD, PBS, Huffington Post en Fast Company mee. Verder biedt Google voor uitgevers allerlei zelfbedieningstools om hun content in de app zichtbaar te maken. In een video wordt uitgelegd hoe het werkt. Google Currents is een universele app, geschikt voor iPhone en iPad.

Google maakt gebruik van Google’s zoektechnologie om elk uur een nieuwe editie van de vijf meest populaire ‘trending topics’ samen te stellen. Het gaat daarbij om wereldnieuws, entertainment, sport, wetenschap en meer. Elk nieuwsverhaal wordt geïllustreerd met artikelen, video’s en plaatjes.

Downloaden: Google Currents (gratis – Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 23:50
Categorie Nieuws
Onderwerpen currents, flipboard, google, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.