Google brengt Google Currents magazine-app uit voor iOS (VS)

Google heeft Google Currents uitgebracht in de VS. Met Currents krijg je een Flipboard-achtig magazine met nieuws, waar je doorheen kunt swipen. Google Currents heette eerder Google Propeller.

google currentsGoogle heeft eindelijk een Flipboard-concurrent uitgebracht. Google Currents is een magazine-achtige app waarmee je nieuws kunt lezen. De app dook eerder al in het geruchtencircuit op onder de codenaam Propeller op. Uitgevers zoals Forbes, TechCrunch, Popular Science en meer doen mee als partners bij de lancering. Maar je kunt ook zelf je favoriete blogs en nieuwsfeeds toevoegen. Uiteraard is er gedacht aan integratie met Google Reader (voor het inlezen van al bestaande nieuwsfeeds) en voor het delen van nieuwtjes via Google+.

google-currentsEr zit ook een actuele component in de app, in de vorm van Google Trending Editions. Dit houdt in dat Google z’n zoektechnologie gebruikt om elk uur de vijf meest belangrijke nieuwsverhalen voor het voetlicht te brengen. Aan de hand van artikelen, foto’s en video’s worden in categorieën als wereldnieuws, entertainment, sport en wetenschap de ‘trending topics’ in kaart gebracht. Elke editie is offline te lezen en aangepast aan de touch-interface. De app is geschikt voor meerdere apparaten, zowel smartphones als tablets. Naast de iPad worden ook Android-toestellen ondersteund en je kunt de abonnementen synchroniseren tussen al die apparaten. De app is gratis maar voorlopig alleen te downloaden vanuit de Amerikaanse App Store. Even een account aanmaken, dus.

Downloaden: Google Currents (gratis – Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 23:50
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.