Google Earth voor iOS krijgt Street View en betere route-instructies

Google Earth voor iOS heeft een update gekregen en toont nu Street View, heeft betere route-instructies en een snellere zoekfunctie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

street-view-google-earthGoogle heeft vanavond een update uitgebracht voor de Google Earth-app voor iPhone en iPad. Voor het eerst is Street View aanwezig in de iOS-versie van Google Earth. Voorheen was de functie alleen te gebruiken in de Google Maps-app en allerlei apps van derden. Met Street View kun je over de hele wereld op straatniveau kijken hoe een bepaalde straat of wijk eruit ziet.

google earth romeHet handige van de Street View-functie is dat Google het gele ‘mannetje’ weer heeft geïntroduceerd, terwijl de functie in de Google Maps-app veel meer is verborgen. Je sleept het mannetje naar de locatie die je op straatniveau wilt bekijken en de weergave verandert meteen.

Google liet ook weten dat ze met deze release Google Earth beschikbaar stellen in meer dan 100 landen wereldwijd. Als je de update installeert zul je nog meer verbeteringen tegenkomen, zoals een iets getweakte interface waardoor je makkelijker door verschillende lagen kunt bladeren. Dit is te danken aan een nieuwe menu aan de linkerkant, die tevoorschijn komt als je op de drie liggende streepjes tikt. De route-aanwijzingen zijn ook verbeterd: je kunt nu de wandel-, fiets- en autoroutes in een 3D-weergave bekijken. Ten slotte is de zoekfunctie iets verbeterd: je kunt sneller door de lijst met resultaten bladeren.

Downloaden: Google Earth-app (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 7:29
Categorie Navigatie
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.