Google brengt Blogger-app voor iPhone uit

Google heeft Blogger uitgebracht, een mobiele iPhone- en Android-app voor Google's blogdienst Blogger. Met de app kun je een blogposting inclusief foto schrijven en publiceren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

blogger-iphone-appBloggen vanaf je iPhone… waarom ook eigenlijk niet? Google kondigde eerder vandaag Blogger voor iPhone aan en heeft de app al een paar uur later beschikbaar gesteld. Met de gratis app voor iOS en Android kun je onderweg je blog bijwerken, met de mogelijkheid om tags, afbeeldingen en platte tekst in te voeren. Ook kun je een bestaande blogposting bewerken of doorwerken aan een kladversie die je nog had klaarstaan. Fanatieke Blogger-gebruikers zullen meteen de kenmerkende oranje kleur van Blogger herkennen. Deze kleurstelling is overal in de app doorgevoerd.

Als je een paar jaar geleden bent begonnen met bloggen, heb je vast wel eens Google Blogger geprobeerd. Dit platform is bedoeld om snel een blog te kunnen beginnen, zonder je druk te maken om domeinnamen en de technische installatie. Je kiest een naam en een template voor het gewenste opmaak en kunt meteen van start gaan. Tegenwoordig zijn diensten als Tumblr en Posterous populairder, maar Blogger heeft toch ook nog behoorlijk wat gebruikers.

blogger-iphone-screens

Het mooie van deze nieuwe Blogger-app is dat al je blogpostings worden gesynchroniseerd, op alle apparaten die je gebruikt. Je hebt dus altijd de laatste kladversie van een bericht bij de hand. De mobiele versie van Blogger is bijvoorbeeld handig voor mensen die via Blogger het thuisfront op de hoogte willen houden via een reisblog. Foto’s uploaden is gemakkelijk gemaakt: het kan door een foto uit de fotorol te pakken of door meteen vanuit het Edit-venster een foto te maken. Je voegt labels en locatie toe en je berichtje kan meteen gepubliceerd worden.

De mobiele versie van Blogger is geschikt voor de iPhone, maar is nog niet geoptimaliseerd voor de iPad, een apparaat dat juist veel meer geschikt zou zijn om op te bloggen.

Downloaden: Blogger (gratis)
Meer info: Google-blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2011, 0:35
Categorie Lifestyle
Onderwerpen google, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.