Google Analytics in Bushaltes

De applicatie Bushaltes maakt sinds versie 1.2 gebruik van Google Analytics binnen de applicatie. Daaruit is af te lezen dat de eerste generatie iPhone nog erg weinig wordt gebruikt.

google analytics logoEen poosje geleden werd er op iPhoneclub er al melding van gemaakt dat Google Analytics nu ook beschikbaar was voor iPhone-apps. Analytics wordt nu al veel gebruikt door websites om te kijken hoe vaak een site bezocht worden en welke pagina’s bezoekers het meest bekijken op een site.
De iPhone-applicatie Bushaltes v1.2 is een van de eerste Nederlandse applicaties die deze analysemethode heeft toegepast. Het is inmiddels al ruim 2 weken bij meer dan 25.000 iPhone bezitters in gebruik.

Bushaltes gebruikt Analytics niet alleen om te kijken welke schermen nu het meest bezocht worden door de gebruikers, maar bijvoorbeeld ook om te kijken welke (fout)meldingen er het meest getoond worden. Deze gegevens worden vervolgens weer gebruikt om toekomstige versies van Bushaltes beter af te kunnen stemmen op de gebruikers.

Ook wordt er bijgehouden welk type iPhone/iPod er nu het meest gebruikt wordt en welke OS-versie het meest populair is.

bushaltes verdeling devices
Toelichting: iPhone2,1 is de iPhone 3GS (48,10%), iPhone1,2 is de iPhone 3G (43,3%) en iPhone 1,1 is de eerste generatie iPhone (1,59%).

Het valt op dat er ongeveer evenveel met de iPhone 3G als de 3GS gebruik wordt gemaakt van Bushaltes. De eerste generatie iPhone wordt maar heel weinig gebruikt, wat wellicht ook logisch is omdat deze ten eerste een stuk minder verspreid is in Nederland en ten tweede geen GPS-lokalisatie heeft.

Bushaltes verdeling versies

De meeste gebruikers hebben gewoon de meest recente firmware, versie 3.1.2. Het valt wel op dat er nog een hoop gebruikers op 3.0 en op 3.1 zitten.

Uiteraard worden alle gegevens anoniem verzameld en is het via Analytics niet mogelijk om persoonlijke data van specifieke gebruikers te achterhalen.

Inmiddels ligt Bushaltes 2.0 al weer bij Apple ter review. Deze versie zal een 9292ov reisplanner bevatten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2009, 10:47
Categorie Reizen
Onderwerpen bus, cirkelsoft, google, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.