Geen reviews meer toegestaan bij promocode-apps

Volgens informatie van diverse ontwikkelaars is het niet meer mogelijk om reviews in de App Store te geven, als je een app verkregen hebt via een promocode.

promocode-inwisselenBij elke update die je als ontwikkelaar uitbrengt, krijg je steeds 50 promocodes die je aan vrienden, de pers of ter promotie kunt weggeven. Ontwikkelaars geven ze graag weg, maar er is ook misbruik mogelijk. Zo zou je de codes kunnen geven aan ingehuurde reviewers, die er tegen betaling voor zorgen dat jouw applicatie goede reviews krijgt. Sinds enkele dagen lijkt het erop, dat mensen die een applicatie met een promocode hebben gedownload, geen waardering meer mogen geven. De reacties van ontwikkelaars zijn echter wisselend.

Sommige ontwikkelaars hebben duidelijk te horen gekregen dat de reviews niet meer mogelijk zijn, terwijl andere van niets weten. Wellicht is er onderscheid gemaakt tussen de Amerikaanse en internationale App Stores of maakt het verschil hoe lang geleden de promocodes is ingewisseld. Eenmaal geplaatste reviews blijven wel bestaan. Mensen die apps met promocodes hebben gedownload kunnen soms wel en soms niet een review plaatsen, maar het komt ook voor dat een eenmaal ingetikt review niet in de App Store verschijnt.

Mensen die een foutmelding krijgen, zien de volgende boodschap:

promocode review

Bij het invoeren van een review zelf, komt de volgende melding in beeld:

you must own

Deze melding bestaat al veel langer. Je krijgt het te zien als je een review probeert te plaatsen van een app die je nog niet gekocht hebt. Apple behandelt de apps die met een promocode zijn gedownload blijkbaar niet als normale aankoop. Apple voerde deze controle ooit in, omdat het in het verleden mogelijk was om elke app te reviewen, ongeacht of je deze wel of niet had gekocht. Dat systeem bleek te fraudegevoelig, voor ontwikkelaars die kunstmatig hun waardering wilden beïnvloeden.

Zijn promocodes nieuw voor je? We hebben een uitleg hoe je een promocode inwisselt op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2011, 17:36
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, promocode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.