Background Splitter: maak een collage op je iPhone-homescreen

De nieuwe iPhone-applicatie Background Splitter (Free) laat je eenvoudig collages maken voor het homescreen van Apples telefoon. Je kan een aparte achtergrond op welk valk van het scherm instellen.

Background Splitter voor iPhone en iPod touchEén foto op het toegangsscherm van de iPhone of iPod touch is zó april 2011. De nieuwe applicatie Background Splitter biedt een sjabloon voor het homescreen van je telefoon. Het deelt het scherm op in de vakken Status Bar, Time Area, Photo Area en Unlock Area en in de applicatie kun je op elke plek een andere achtergrond neerzetten. Zo maak je een collage van eigen foto’s op het toegangsscherm. De app is er in een betaalde en gratis variant.

Daarbij moet wel meteen aangetekend worden dat het verschil van 79 eurocent niet in de applicatie is terug te zien. De Free-versie lijkt net zoveel opties te bieden als de betaalde versie van Background Splitter en ook de omschrijving in de App Store wijst niet op verschillen. Dat is alleen maar in het voordeel van Background Splitter Free die alle functies bevat die je van deze app wenst.

De app is uit te leggen aan de hand van de drie foto’s hierboven. Eerst selecteer je via een menu welk gedeelte je wilt voorzien van een achtergrond. Dan kies je een foto uit je camerarol en geef je met een selectievak aan welk gedeelte van de foto op de achtergrond moet. Als je een foto moet vergroten, kan dat gewoon met de normale pinch-beweging buiten het selectievak. Zo werkt het ook voor de andere gebieden van de achtergrond die je samenstelt. Je kan het gewenste resultaat opslaan, in een preview bekijken en voorts vanuit de camerarol als achtergrond van het toegangsscherm instellen.

Downloaden: Background Splitter (€0,79)
Downloaden: Background Splitter Free (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2011, 18:25
Categorie Fotografie en video
Onderwerp homescreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.