Game-update: Chaos Rings Ω, KungFu Food-Panda, Bastards en Bullfighting Hero

Twee partijen gaan de Game-update vandaag niet leuk vinden: de dierenbescherming vanwege Bullfighting Hero Peneo en KungFu Panda vanwege KungFu Food-Panda. De gamer is de lachende derde met deze games voor de iPhone en iPod touch.

GU WO Bullfighting Hero voor iPhone en iPod touchDrie partijen gaan de Game-update vandaag niet leuk vinden. Het vervolg op Chaos Rings is uitgekomen en dat betekent diep in de buidel tasten voor de fans van rollenspellen. De tweede partij is de filmmaatschappij van KungFu Panda 2. Net voordat het KungFu Panda 2-spel voor de iPhone verschijnt, doet een andere ontwikkelaar bijna hetzelfde, maar dan gratis. De derde partij is de dierenbescherming, want de Trailer van de Dag is afkomstig van een gratis spelletje waarin je aan stierenvechten doet. Tja, dan had Bullfighting Hero Peneo maar niet zo leuk moeten zijn. De gamer is de lachende derde.

Uitgebreid rollenspel: Chaos Rings Ω

GU WO Chaos Rings Ohm voor iPhone en iPod touchUitgever Square-Enix geeft de term ‘prequel’ een nieuwe dimensie in hun tweede deel van de RPG Chaos Rings. Ω (geen schrijffout) speelt zich maar liefst 10.000 jaar af vóór de eerste Chaos Rings. Toch is het verhaal gelinkt aan die van de vorige. De prijs is ook overeenkomstig en daardoor is Chaos Rings Ω een van de duurste spellen in de App Store. Het spel zit vol gevechten waarin de speler en computer om beurt een aanval doen, maar de monsters en spreuken zijn nog dezelfde als in het vorige deel. Het enige nieuwe is de verhaallijn en de aangekondigde reeks gratis updates. Die voegen elke maand een geheime eindbaas toe aan het spel. Chaos Rings Ω is 347 MB groot, krijgt binnenkort Japanse stemmen en is in het Engels geschreven en ondertiteld. Let wel op: er is ook een iets duurdere HD-versie van Chaos Rings Ω voor de iPad, maar de versies zijn niet uitwisselbaar.
Downloaden: (zeer binnenkort)

Shooter Bastards vandaag gratis

GU WO Bastards voor iPhone en iPod touchBastards is Doom in het wilde westen. In dit schietspel dat je bekijkt vanaf het wapen van de hoofdpersoon, hoef je niet te lopen en te richten met aparte pookjes. Beide gaan met een pookje aan de linkerkant van het scherm. Rechts zit alleen de trekker waarmee je de cowboys en andere tegenstanders kan doorzeven. Het is ook een stukje meliger dan Doom. De omgevingen zijn kleurrijke prairies, mijnen en typische western-dorpjes. Zo nu en dan krijgt de hoofdpersoon een schunnige opmerking over zijn lippen en hadden we al gezegd dat je vitaal wordt van tequila? Bastards ziet er oud uit en speelt ook oud met zijn één-pookje-systeem, maar op de iPhone bestuurt dat eigenlijk wel zo prettig. Bovendien heeft Bastards een lokale multiplayer ‘versus’ en ‘coöp’. Als je vrienden en tegenstanders wilt verzamelen, doe het dan vandaag want alleen vandaag is Bastards gratis.
Downloaden: Bastards (tijdelijk gratis)

KungFu Food-Panda

GU WO KungFu Food-Panda voor iPhone en iPod touchKungFu Food-Panda heeft niks te maken met KungFu Panda 2: Be The Master dat later vandaag of morgenochtend uitkomt voor de iPhone. Toch gaan ze allebei over een panda en zijn beide spellen rechtstreekse kopieën van Fruit Ninja! KungFu Panda 2 is echter gebaseerd op de gelijknamige film die ergens rond deze tijd in de Amerikaanse bioscopen draait en gaat 79 eurocent kosten. KungFu Food-Panda is juist een vanochtend verschenen spin-off waar je niks voor hoeft te betalen. In ruil daarvoor krijg je wel een advertentie in beeld. In het spel hak je rondvliegende pepers, groenten en andere stukken eten doormidden en mag je geen bommen aanraken. Doe dat zolang mogelijk om de hoogste score te behalen. Er zijn drie verschillende speltypes waarin je dat kan doen, er zijn achievements te halen via Game Center en je kan screenshots en video’s delen met vrienden. Het hakgevoel is niet zo lekker als in Fruit Ninja, maar what the hak, KungFu Food-Panda is gratis.
Downloaden: KungFu Food-Panda (gratis)

Trailer van de Dag: Bullfighting Hero Peneo

Dierenbescherming, kom er maar in. Er is een stierenvecht-spel verschenen op de iPhone en we vinden het nog het leukste spel van vandaag ook. Dat komt vooral de originaliteit van Bullfighting Hero Peneo. Door de iPhone te kantelen of door een virtuele stick te bedienen, zorg je ervoor dat je stierenvechter voor de stier kan wegspringen. Doe je dat nét op tijd, dan roep je ‘olé’ en vertraag je de stier. Dan kun je ‘m aanvallen en doodmaken. Er zijn verschillende stieren die zich apart gedragen en later komen er meerdere stieren tegelijk in de arena. Gelukkig kan je upgrades kopen om sneller te handelen of meer schade toe te brengen. Prik even door het gegeven achter stierenvechten heen en ontdek deze strijd op leven en dood.
Downloaden: Bullfighting Hero: Peneo (gratis)

Oudere Game-updates zie je hier

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2011, 18:13
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, square enix
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.