iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Het Verkeer Pro: files, flitsers en het reisweer op de iPhone

De gratis Nederlandse iPhone-app Het Verkeer Pro bevat de laatste files, flitsers en weersomstandigheden voor onderweg. De applicatie gebruikt helaas alleen je GPS-locatie op een data- en batterijintensieve Google Maps-kaart.

Het Verkeer Pro iPhone files flitsers weerberichtNiet langer verschillende apps voor allerhande verkeerszaken, maar een makkelijk gratis appje dat de zaken combineert. Het Verkeer Pro ambieert het andere apps voor files en flitsers overbodig te maken en biedt de functies beide onderdak. Daarnaast kan je in de toepassing het weer van het moment bekijken op verschillende weerkaarten, met onder ander een buienradar en een kaart waarop je het gemiddelde zicht kan zien. De files en flitsers worden eveneens op een kaart gepresenteerd.

Het Verkeer Pro flitsersHet Verkeer Pro lijkt een uiterst geschikt instrument voor een bijrijder, en dat is niet het grootste compliment dat je een verkeers-app kan geven. De app maakt het namelijk niet mogelijk om de verzamelde gegevens over files en flitsers op afstand te sorteren. Je hebt een keurig overzicht met de files in het land en je ziet daarbij zelfs meteen of ze korter of langer worden. Ook de flitsers staan keurig aangegeven; bovenin de lijst op de A-wegen en daaronder op de N-wegen. Maar ondanks dat de app gebruik maakt van je GPS-gegevens, is er niet een scherm dat de gegevens combineert en in een handig overzicht giet om onderweg te gebruiken – zodat je dichtstbijzijnde file en flitser in ieder geval ziet aankomen.

De locatiefunctie wordt louter zichtbaar gebruikt door de kaart onder het derde tabblad. De kaart zoekt naar je eigen locatie en als je de kaart uitzoomt, kan je alsnog de flitsers en files op je pad zien. Ideaal is het niet: de lichte kaart geeft veel licht op het dashboard, de gegevens zijn misschien iets te klein om goed af te lezen in een auto en een online geladen kaart als die van Google Maps, vergt al snel wat meer batterij. Dat terwijl de GPS-functie je batterijduur ook al niet ten goede komt.

Het Verkeer Pro reisweer iPhoneDe file- en flitsgegevens in Het Verkeer Pro zijn afkomstig van Fileindex, en gebruikers kunnen helpen die database zelf aan te vullen door gevallen aan te melden, begeleid door een hectometerpaaltje. Ook kunnen huidige flitsers bevestigd of weggehaald worden. Het tabblad Reisweer is verzorgd door het KNMI en bevat een temperatuurkaart, windkaart, zichtkaart en buienradar voor heel Nederland. De laatste blikt helaas niet vooruit. Wel kan je alle kaarten inzoomen om de gegevens beter te bekijken.

Het ontbreken van de locatiefunctie op de juiste plek, zorgt ervoor dat Het Verkeer de toevoeging Pro die zo fier in de titel prijkt, nog niet echt verdient.

Downloaden: Het Verkeer Pro (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 11:55
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen flitspalen, nederlandse apps, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.