Facebook Messenger-app krijgt ontvangstbevestiging

Facebook Messenger voor iPhone en iPad heeft een update gekregen. De app laat locaties van vrienden zien, laat zien of een bericht is gelezen en of een gesprekspartner aan het tikken is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

facebook messenger ontvangstDe Facebook Messenger-app voor iPhone en iPad heeft vandaag een update gekregen. In de app kun je nu precies zien of vrienden bezig zijn om een antwoord terug te typen. Ook kun je voortaan zien of iemand een berichtje heeft gelezen. De ontvangstbevestiging geldt ook voor groepsberichten. De update van Facebook Messenger bevat nog een aantal andere handige functies, zoals de locatie van vrienden, zodat je kunt zien of een vriend in de buurt is. In de update-omschrijving is ook te lezen dat je je vrienden voortaan gratis sms-berichten kunt sturen aan vrienden die nog geen gebruik maken van Facebook Messenger. Je betaalt dan wel de eventuele kosten van 3G-gebruik.

Productmanager Peter Deng legt uit, dat SMS al 20 jaar bestaat, maar dat het ontworpen is voor T9-telefoons. Met Facebook Messenger probeert de sociale netwerksite een “nieuwe messaging-ervaring” te bereiken. De nieuwe functies van vandaag zijn nog maar het begin van een lange reeks verbeteringen, waardoor het chatten met anderen ‘echter’ wordt. De leesbevestiging voorkomt in ieder geval de veelgestelde vraag: “Heb je mijn berichtje al gelezen?” De nieuwe functies worden eerst ingevoerd in de mobiele apps voor iPhone en Android. Later zullen ze ook via de webinterface te zien zijn.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2012, 9:29
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.