iOS game-update: N.O.V.A. 3 multiplayer en Lego Harry Potter is Game van de Week

Gamelofts shooter N.O.V.A. komt terug op de iPhone, iPod touch en iPad en de online multiplayer van N.O.V.A. 3 ziet er alvast overdonderend uit. Onze Game van de Week is het nieuwe Harry Potter-avontuur voor de iPhone.

GU VR Lego Harry Potter iPhone iPod touch iPadWe weten dat Gamelofts schietspellenserie N.O.V.A. staat voor Near Orbit Vanguard Alliance, maar wat ons betreft staat het even goed voor Nog Ontzettend Vetter Allemaal. Of iets in die trant. Voor de derde keer in twee weken presenteren we een nieuwe trailer van de shooter die zich in de toekomst afspeelt, en opnieuw krijgt ‘ie ons aan het watertanden. Voorlopig vermaken we ons echter wel met de nieuwe Game van de Week en het vechtspel The King of Fighters 2012.

Multiplayer-trailer voor Nog Ontzettend Vetter Allemaal 3

GU VR N.O.V.A. 3 iPhone iPod touchOh oh oh, wat verheugen we ons op N.O.V.A. 3. Had je dat al meegekregen in de game-update? Vorige week plaatsten we een bericht omtrent de eerste teaser van het spel, eerder deze week wijdden we opnieuw een item aan de eerste in-game beelden van Gamelofts schietspel. Die waren van de verhaallijn en speelden in een modern San Francisco. We kunnen aan de hand van de nieuwe multiplayer-trailer niet achterhalen of de multiplayer meegaat in die locatiekeuze, maar we weten wel iets anders: wat ziet N.O.V.A. 3 er geweldig uit. De multiplayer kan dadelijk online gespeeld worden tot en met twaalf personen en introduceert eveneens voertuigen in de serie, waarmee je niet langer te voet of zwevend door de levels hoeft te vertoeven. Leidt dat af van de pure schietactie? We weten het niet – maar wat maakt het ook uit. We hebben Modern Combat 3 immers al. Die multiplayer bleek al uiterst fijn en spannend op de iPhone en dus kunnen we niet wachten tot we N.O.V.A. 3 in handen hebben. Het spel moet binnenkort verschijnen. Als je tot die tijd een betere Nederlandse betekenis weet voor de afkorting van het spel dan wij, gooi die dan vooral op in de reacties. Niet dat we er iets mee doen verder.

The King of Fighters 2012: meer en beter

GU VR The King of Fighters 2012 iPhoneHet eerste deel van The King of Fighters verscheen halverwege vorig jaar op de iPhone en iPod touch en weerde zich kranig tegen de hegemonie van het geroemde Street Fighter IV – alleen merkte je dat door het verschil in naamsbekendheid niet zo in Nederland. Street Fighter heeft in Nederland namelijk zo’n 360 waarderingen in de App Store (met inbegrip van de later uitgebrachte Volt-versie) en King of Fighters 2011 blijft steken op 11 beoordelingen. De nieuw uitgebrachte 2012-versie zal waarschijnlijk het tij niet doen keren, maar oei, wat is dat spel de moeite waard geworden voor fans van vechtspellen. De besturing reageert voor iPhone-begrippen uiterst responsief, maar dat deed het al. De verbeteringen zitten in de veelzijdigheid. Er zijn 32 vechtersbazen in plaats van 20 en aan de eenzame kant van de speltypes is de Time Attack toegevoegd, waarin je tegenstanders moet afronselen in een beperkte tijd. De grootste verandering is dat je niet meer aan het eenzame hoeft vast te houden: 2012 heeft een online multiplayer gekregen. Zo kan je het moeilijkste – want snelst reagerende – spelgenre tegen iedereen op de hele wereld spelen. Online. Op je telefoon. Wie had dat vijf jaar geleden gedacht?
Downloaden: The King of Fighters 2012 (€5,49)

Game van de Week: Lego Harry Potter Years 5-7

GU-VR-Game-van-de-WeekLego Harry Potter Years 5-7 is een game die je meteen mééneemt. Misschien komt het door de lange opstartprocedure met logo’s van de studio’s erachter, maar je zet een knop om als je in de weer gaat met het grote rattenplan aan personages uit de laatste drie boeken van de serie. Leuke, gedetailleerde introfilmpjes leiden de levels in, waarin je zelf van alles kan doen om levelvorderingen en geheimen te ontdekken terwijl je het verhaal van de serie afwerkt. Zowat elk object in het spel is interactief. Kan je het al niet kapot schieten om muntjes te verzamelen (waarmee je extra’s kan vrijspelen), dan kan je er vast wel een of andere spreuk op loslaten die iets uithaalt. Of een ander personage uit de boeken selecteren en die erop afsturen. Als je een level hebt uitgespeeld, kan je hem nogmaals doorspelen met een Free Play-modus en beschik je over vrijgespeelde personages die andere spreuken bezitter waardoor je nog veel meer uit een level kan halen. Als je wilt duelleren met andere personages, betaal je 79 cent in de app bij – maar dat is niet erg nodig omdat je al uren kwijt kan zijn met de verhalende ontdekkingstocht die dit spel is. Lego Harry Potter weet het verzamelen van een enorme sloot muntjes daadwerkelijk leuk te maken. De personages en locaties zijn een feest der herkenning voor de fans van de films, maar het is de geweldige Lego-humor die van Lego Harry Potter een onbetwiste Game van de Week maakt.
Downloaden: Lego Harry Potter Years 5-7 (€3,99, universele app)

De koopjeshoek

Behalve met het herdenken van oorlogsslachtoffers in Nederland – let’s not forget, gaan we net als in elke andere week ook dit weekeinde in met een aantal leuke gamesaanbiedingen. Reageer snel, want de meeste aanbiedingen duren niet langer dan een dag.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 19:20
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, gvdw, harry potter, iculture speelt, kopen, nova

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.