Facebook Messenger 3.0 voor iPhone met nieuw uiterlijk verschenen

Facebook Messenger 3.0 voor iPhone en iPod touch heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen, dat goed aansluit op iOS 7.

facebook-messenger-iphoneFacebook heeft vannacht een compleet vernieuwde app voor Facebook Messenger uitgebracht. De app is te gebruiken om chatberichten uit te wisselen op de iPhone en iPod touch. Het nieuwe uiterlijk sluit goed aan op iOS 7 en op een soortgelijke redesign van de Android-app van een paar weken geleden. Maar Facebook Messenger 3.0 brengt meer met zich mee dan een nieuw design. Je kunt voortaan ook zien welke vrienden de app gebruiken, zodat je ze makkelijker een berichtje kunt sturen. Ook kun je voortaan berichten naar anderen sturen, ook als ze geen Facebook-vriend zijn. Je hoeft alleen het mobiele nummer van iemand te weten om te kunnen chatten.

Op dezelfde manier kun je nieuwe contactpersonen toevoegen in de app: door hun telefoonnummer in te voeren. De Nederlandse omschrijving van de update vermeldt bovendien dat er aangepaste geluiden in de app aanwezig zijn.

facebook-app-hand-nieuw-designFacebook liet in oktober al weten dat ze de app sterk zouden vernieuwen. Ze gaven daarbij ook wat afbeeldingen vrij. De algemene Facebook-app, die afgelopen weekend zoveel problemen gaf na een update, heeft nog het oude uiterlijk. Wel lekten er via een deverlopervideo beelden uit van de vernieuwde Facebook-app met nieuw design en Graph Search, zoals hiernaast is te zien. De volledige video was hier te zien, maar is inmiddels niet meer toegankelijk.

Update: iCulture-lezer Dennis ontdekte dat de chatheads-functie uit de normale Facebook-app is gehaald. Als je berichten stuurt via Facebook wordt automatisch de Messenger-app geopend. Daardoor wordt het lastiger om te facebooken en te praten tegelijk. Het is een vreemde stap, want Facebook kondigde de chatheads-functie een paar maanden geleden met veel bombarie aan bij de introductie van versie 6.0.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 10:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.