Facebook maakt delen vanuit iOS-apps makkelijker voor ontwikkelaars

Facebook heeft de native Share Dialog beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Daardoor wordt het nog makkelijker om delen naar Facebook in iPhone-apps in te bouwen.

facebook sharing iosDe kans is groot dat we binnenkort nog veel meer iPhone-apps met Facebook-koppeling gaan zien. Facebook heeft vandaag in een blogposting aangekondigd dat de native Share Dialog-optie nu beschikbaar in de Facebook SDK. Voor iOS-ontwikkelaars wordt het daardoor extra makkelijk om delen naar Facebook mogelijk te maken. Ze hebben maar één regel code nodig. Voor gebruikers is het ook makkelijk, want ze kunnen leuke dingen vanuit een app delen zonder steeds in te loggen. Dat scheelt weer twee, drie stappen en het is net zo makkelijk als klikken op een Like-knop.

In iOS 6 zit al standaard ondersteuning voor Facebook, maar voegt daar ondersteuning voor het publiceren van Open Graph-acties aan toe. Ook kunnen gebruikers vrienden taggen en hun locatie delen vanuit andere apps.

De Share Dialog bevond zich eerder nog in beta. Ben je ontwikkelaar, dan vind je de nieuwe native Share Dialog in de Facebook SDK voor iOS 3.5. Volgens Facebook zijn er meer dan 750 miljoen mobiele Facebook-gebruikers, dus het toepassen van de nieuwe optie loont de moeite.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2013, 23:13
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.