Wacom brengt Bamboo Loop-fotokaartenapp uit

Wacom heeft de Bamboo Loop-fotokaartenapp uitgebracht. Het is een combinatie van kaart met persoonlijke tekst en berichtendienst.

bamboo loop iphoneWacom bracht tot nu toe vooral tekentablets en andere randapparatuur uit. Maar sinds de iPhone en iPad ook prima geschikt blijken om te tekenen, probeert Wacom ook daar voet aan de grond te krijgen. Vooral met styli, maar ook met apps. De nieuwste aanwinst is Bamboo Loop, een app waarmee je gratis digitale fotokaarten kunt maken. Tegelijk is het ook een berichtenapp, want je kunt een bericht toevoegen en de kaart weer terugsturen. Met een Wacom-stylus (een goedkoop pennetje van Kruidvat mag ook) schrijf je er een persoonlijke boodschap op.

Met de app kun je een foto voorzien van leuke graphics en teksten. Daarna stuur je het naar de ontvanger. Het idee is dat zo’n foto met opschrift leuker en persoonlijker is dan de vele e-cards die je tegenwoordig kunt versturen. Maar er is meer: ontvang je een Bamboo Loop-kaart, dan kun je erop schrijven en weer terugsturen naar de verzender. Vandaar de naam ‘Loop’: er kan een eindeloze loop ontstaan van kaarten die steeds heen en weer gestuurd worden en met steeds meer tekst. Je kunt de kaarten na ontvangst uploaden naar Facebook, Twitter, Tumblr of Instagram.

vintage foto bambooEr zit ook een slim verdienmodel achter Bamboo Loop: de kaarten zijn gratis, maar als je extra stijlpakketten wilt hebben, betaal je €1,79 per vier stuks. Momenteel is bijvoorbeeld het Vintage Style-pakket voor die prijs beschikbaar (zie voorbeeld hiernaast). Binnenkort komt er ook een Android-app.

Een basiskaart bestaat uit een foto met een witte rand. Je kunt vervolgens verschillende achtergronden, kaartvormen, patronen, fotofilters, kleurpaletten en effecten toevoegen. De kaart krijgt daardoor een vrolijke of nostalgische uitstraling. Sommige stijlen zijn gratis, andere zijn te koop via de Loop Style Gallery. Wil je iets op de fotokaart tekenen, dan kan dat in verschillende kleuren en op verschillend zoomniveau. Heb je geen zin om te tekenen, dan zijn er smilies die je meteen op de kaart kan plakken. Met de app zelf is 1-op-1-communicatie mogelijk, maar als je met meerdere mensen wilt delen kan dat via sociale netwerken. Wacom denkt dat Bamboo Loop ook een leuk blogtool is voor mensen die plaatjes op Tumblr willen publiceren.

Downloaden: Bamboo Loop (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 11:46
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.