Facebook 5.1 voor iOS verbetert foto’s delen en chatten

De Facebook-app voor iOS heeft een update gekregen. Je kunt nu meerdere foto's uploaden, vrienden als favorieten instellen en makkelijker chatten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook profielFacebook heeft vanavond een update uitgebracht voor de iOS-app, zowel voor iPhone als voor iPad. Het wordt mogelijk om meerdere foto’s tegelijk te delen met vrienden. Ook is er een nieuwe berichtenoptie toegevoegd en een vriendenlijst aan de rechterkant van het scherm. Gebruikers hoopten dat de update het veelvuldig crashen van de Facebook-app zou oplossen, maar ook na de update bleken er nog problemen. Vlak nadat de update van de Facebook-app verscheen klaagden veel gebruikers dat ze niet meer konden inloggen en dat het nieuwsoverzicht leeg bleef. Inmiddels is het probleem opgelost. Een medewerker van Facebook heeft op Twitter verklaard dat het probleem op de servers van Facebook bestond en inmiddels is opgelost.

foto facebook uploadenDe update-omschrijving in de App Store meldt niets over een mogelijke oplossing voor het crashprobleem.

Het delen van meerdere foto’s lijkt op de fotofunctie in de los verkrijgbare Facebook Camera-app. Gebruikers in de VS kunnen voortaan Facebook Gifts sturen vanuit de app. Met een nieuw toegevoegde faborietenlijst wordt het makkelijker om contact op te nemen met je meest directe vrienden. Door naar de vriendenlijst te gaan en op Edit te tappen kun je aangeven welke vrienden favoriet zijn.

Een nieuw toegevoegde functie is alleen met wat zoekwerk te vinden: in Facebook 5.1 zijn voor het eerst fotofilters toegevoegd. Ze zijn enigszins velijkbaar met de fotofilters van Instagram, maar minder extreem. In een aparte tip lees je hoe je ze gebruikt: Fotofilters gebruiken in Facebook-app.

De app is ook iets sneller geworden: het laadt sneller en de animaties lopen iets vloeiender. Overal vanuit de app kun je naar links vegen om te zien welke vrienden beschikbaar zijn om te chatten. Wat nog steeds ontbreekt in de Facebook-app is het notificatiegeluidje, dat een paar weken geleden verdween.

Tip: mocht je de Facebook-app per ongeluk toch hebben geüpdatet en wil je terug naar de vorige versie, dan is dat in sommige gevallen mogelijk. We hebben hiervoor de tip ‘Terug naar een oude versie van een app‘.

Downloaden: Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 15:39
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.