Evernote gaat opslagdienst voor sms’jes aanbieden

Evernote gaat samenwerken met mysms voor het archiveren van sms-berichten. Mysms heeft al een iPhone-app en biedt nu inloggen en syncen met Evernote.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

evernote logoEvernote heeft een overeenkomst gesloten met het Oostenrijkse bedrijf mysms. Het plan is om het archiveren van sms- en mms-berichten makkelijker te maken. De oplossing moet gaan werken op elk mobiel platform. Dat het ook voor de iPhone geschikt is, blijkt uit de iOS-app die mysms afgelopen juli al uitbracht. Met de app kun je tekstberichten en plaatjes naar anderen sturen. De berichten worden automatisch bewaard in je online opslagruimte, zodat je ze later nog eens terug kan kijken. Via een Windows-pc of Mac krijg je toegang tot de berichten.

mysms iphoneBij mysms kun je ook sms-berichten beantwoorden op de desktop. Nu Evernote zich ermee gaat bemoeien betekent het dat je de sms-berichten makkelijk kunt doorzoeken. Maar om te kunnen profiteren van de functionaliteit zul je wel moeten overstappen naar mysms in plaats van je normale sms-berichten die je via iMessage verstuurt. Er staat als voordeel tegenover dat het in vergelijking met iMessage op veel meer platformen werkt: Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows en de Chrome-webbrowser. Evernote is op even zoveel platformen beschikbaar, plus Firefox.

Tekstberichten zijn handig om gesprekken met vrienden en familie vast te leggen, maar als je een nieuwe telefoon koopt ben je de berichten meestal kwijt. Bij iMessage werkt dat wat anders, omdat je account niet alleen maar aan een telefoonnummer (en aan een specifieke telefoon) gekoppeld is, maar ook aan je e-mailadressen. Als je iMessage op de Mac installeert heb je ook toegang tot alle berichten, zonder dat je handmatig hoeft te backuppen.

Je kunt als gebruiker van mysms inloggen op een Evernote-account vanuit de app. Daarna synchroniseert mysms automatisch alle berichten. Via een van de Evernote-app heb je vervolgens toegang tot de berichten. Nieuw verzonden en ontvangen berichten worden toegevoegd aan het Evernote-notitieboek.

Downloaden: Mysms Messenger (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 11:06
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.