Watercooler voor iPhone combineert Twitter en App.net

Watercooler is een iPhone-app die Twitter en App.net combineert. Maar er ontbreken nog veel basisfuncties en de app is prijzig.

watercoolerHet betaalde sociale netwerk App.net wordt nog niet zo veel gebruikt dat je driemaal per uur App.net-apps als Netbot of Felix opstart om te kijken of er nog nieuwe berichtjes zijn. Waarom niet een app die beide combineert, zodat je tijdens het twitteren meteen de berichten op App.net in de gaten kunt houden? Dat is precies wat de nieuwe app Watercooler doet. De strak vormgegeven app bevat geen overbodige frutsels, waardoor het overzichtelijk blijft. Je kunt meerdere accounts van Twitter en App.net toevoegen in Watercooler.

watercooler iphoneVanuit het hoofdscherm krijg je toegang tot al je accounts. Van daaruit kies je welke berichtenstroom je wilt zien. Als je bijvoorbeeld de mentions aan het bekijken bent kun je op de titelbalk tappen om snel naar de mentions van je andere accounts te gaan. Een nadeel van Watercooler is dat er geen knoppenbalk onderin het scherm is, zoals apps als Tweetbot hebben. Alle bediening gaat via de knoppen en de balk bovenin het scherm. Een ander nadeel is dat Watercooler als Twitter-app nogal spartaans is. Je kunt bijvoorbeeld wel tekstjes publiceren, maar geen foto’s toevoegen. Voor de prijs die Watercooler vraagt (€4,49) had ik wel wat meer functionaliteit en gebruiksgemak verwacht. Het lijkt wel alsof ontwikkelaars denken dat iedereen die de moeite heeft genomen om een betaald App.net-account af te sluiten geld genoeg heeft om ook nog een dure app te kopen.

In Watercooler ontbreken nog wel een paar cruciale functies, zoals Twitter-lijsten, een goede zoekfunctie, het meesturen van je locatie, een preview van plaatjes in tweets van anderen en het kunnen tappen op links. Dat laatste (openen van links) kan wel, maar werkt via een menu. Ondersteuning voor Instapaper, Readability en Pocket is er wel, maar push notificaties ontbreken. Om het nog erger te maken moet je de lijst met berichten handmatig verversen.

Downloaden: Watercooler (€4,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 8:31
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen app.net, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.