Elements 2: tekstverwerker krijgt nieuwe interface en functies

Dropbox-tekstverwerker Elements heeft in een update een nieuw ontwerp en een aantal nieuwe functies gekregen. Zo is het nu mogelijk om tekst te delen op Facebook en Tumblr.

ElementsDe eerste versie van Elements was een tekstverwerker die vooral erg handig was voor de Dropbox-gebruikers onder ons. De teksten die je erin schreef werden vastgelegd in de gratis opslagruimte van Dropbox, zodat je ze makkelijk elders kon openen. De app sloeg iedere zestig seconden automatisch je bestand op. Een nieuwe update neemt de app flink op het schop en voegt zowel een nieuwe UI als integratie met Facebook en Tumblr toe. Dat laatste maakt de app erg handig om mee te bloggen, mocht je Tumblr gebruiken.

De kans bestaat dat je na het uitvoeren van de update Elements niet eens meer herkent: de UI ziet er met zijn grijs-witte stijl totaal anders uit en zelfs het icoon op je homescreen heeft een likje verf gekregen. Het zijn veranderingen die niet veel in de omgang met de app veranderen, maar hem een strakker design geven.

Geschreven tekst kan nu makkelijk gedeeld worden met Facebook en Tumblr. Beide services hebben al eigen iPhone-apps, maar Elements 2 is dankzij zijn woordenteller, spellingscontrole en TextExpander een goed alternatief voor wanneer je een flinke tekst wil schrijven. Nog een toevoeging in de mogelijkheid om bestanden om te zetten naar PDF of HTML en te delen met Dropbox, Evernote, iTunes of e-mail.

Downloaden: Elements (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 10:58
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, evernote, facebook, tekstverwerker, tumblr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.