App-ontwikkelaar beboet voor opslaan gegevens van kinderen

De app-ontwikkelaar van iPhone-spelletjes W3 Innovations is door de Federal Trade Comission voor het gerecht gesleept voor het verzamelen van de persoonsgegevens van kinderen.

App ontwikkelaar Emily's Dress Up iPhoneVragen om een e-mailadres en kinderen de mogelijkheid verstrekken te reageren op een forum van een app. Op die punten heeft de Amerikaanse handelscommissie FTC de iPhone-app ontwikkelaar W3 Innovations aangeklaagd. W3 is de overkoepelende studio achter Emily’s Dress Up, Emily’s Fashion & Shop en Zombie Duck Hunt. Ze handelden in strijd met de Amerikaanse COPPA-regels door het opslaan van de persoonsgegevens. Die moeten de privacy van kinderen op het internet beschermen.

De games van W3 zijn bij elkaar ongeveer 50.000 keer gedownload. 50.000 Dollar is ook de prijs die de ontwikkelaar aan de FTC moet betalen (omgerekend 34.700 euro). W3 gaat er bovendien mee akkoord om alle persoonlijke informatie die ze van kinderen hebben opgeslagen, mailadressen en forumbijdragen dus, te verwijderen.

Via ArsTechnica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 11:39
Categorieën Amusement, Kinderen
Onderwerpen aanklacht, rechtbank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.