Echofon 4 voor iPad krijgt user streams en mute-optie

Echofon, de populaire twitterapplicatie voor de iPhone en de iPad heeft een update gekregen. Nieuw in versie 4 zijn onder meer user stream (iPad), global push (iPad), een mute-optie (iPhone en iPad) en voorvertoning van afbeeldingen.

Echofon ProDe populaire twitterclient Echofon heeft afgelopen nacht een grote update gekregen. De applicatie, die in universele vorm verkrijgbaar is voor de iPad en de iPhone, is inmiddels bij versie 4 aanbeland. De iPad-versie heeft vanaf nu ondersteuning voor user streams, een functie die realtime binnenkomende tweets toont zonder te hoeven vernieuwen. Gedurende tien minuten (een beperking van iOS) blijft deze zelfs op de achtergrond actief als de applicatie wordt afgesloten. De functionaliteit vereist wel een Wi-Fi-verbinding. User streams is helaas (nog?) niet beschikbaar op de iPhone.

Ook nieuw is global push, een functie die push notificaties stuurt wanneer de gebruiker direct messages ontvangt. Tevens zijn push notificaties voor gebeurtenissen toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om een melding te krijgen wanneer iemand je volgt, een tweet van jou als favoriet markeert of een tweet van jou retweet. Een andere toevoeging is de mogelijkheid om gebruikers, hashtags en applicaties (tijdelijk) op stil te zetten (mute). Naast de nieuwe functies zou de snelheid van de applicatie zijn verbeterd en geoptimaliseerd en ook zou de applicatie nu minder geheugen gebruiken.

In tegenstelling tot andere twitterclients kan je Echofon voor iPhone en iPad synchroniseren met de desktopversie (Mac of Firefox-plugin), zodat je gelezen tweets op je iPhone/iPad of Mac niet opnieuw hoeft te lezen (of andersom). Ook houdt de applicatie bij waar je in je timeline bent gebleven. Handig als je nogal vaak van device wisselt. De applicatie ondersteunt verder meerdere accounts, lijsten, geotags, het posten van foto’s en video’s en andere zaken die je in de meeste twitterapplicaties terugvindt.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2011, 22:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen app store, e-mail, echofon, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.