Twitter 5.0: complete makeover voor de iPad-app

Twitter heeft haar iPad-app vernieuwd naar versie 5.0 en daarmee is de app voorzien van de nieuwe opzet die al langer doorgevoerd zijn op de website en in de iPhone-app.

Twitter 5.0 voor de iPadTwitter voor de iPad is geüpdatet naar versie 5.0 en loopt daarmee eindelijk in de pas met de al veel eerder vernieuwde opzet van de website en dezelfde applicatie op de iPhone. De indeling wijkt daarmee af van Twitter-apps zoals je die kent op de iPad. De berichtenstroom is opgedeeld in de Startpagina, Verbind, Ontdek en Ik. Met de update is ook een nieuw uiterlijk voor profielpagina’s doorgevoerd en kan je niet langer gebruik maken van externe fotodiensten. Opvallend genoeg is ook de slimme panelen-layout overboord gegooid. Vensters worden nu in volledig scherm geopend.

Wil je vanuit de Twitter-app een foto uploaden, dan zal dat moeten gebeuren via het netwerk van Twitter zelf. Er is geen ruimte meer voor externe diensten zoals Twitpic of het Nederlandse Mobypicture. De keuze maakt deel uit van Twitters nieuwe richting om meer een besloten, controleerbaar netwerk te worden.

Twitter for iPad nieuwe stijl lege ruimte

Als je nog niet gewend bent aan het vernieuwde Twitter, dan zal de lichtere kleur blauw opvallen. De officiële app oogt daarmee frisser dan zijn voorganger, maar bijvoorbeeld ook wat luchtiger dan de geliefde Twitter-app Tweetbot voor de iPad. Wat opvalt, is dat de breedte van het scherm in de liggende houding onbenut blijft in de applicatie. De tekstkolom met daarin de laatste tweets, wordt omringd door ongeveer drie centimeter grijs vlak aan beide kanten. In de staande houding van de iPad heb je daar geen last van. Twitter heeft ervoor gekozen de menustructuur compact te houden: je vindt de omschrijving van een knop links in beeld onder de knop, niet meer lang uitgeschreven.

De Verbind-pagina verdeelt de Mentions van weleer op in twee gedeeltes: de vermeldingen zijn zoals de Mentions eerder waren, maar met het tabblad Interacties worden die vermeldingen onderbroken door mededelingen wie je tweets hebben geretweet en wat je laatste nieuwe volgers zijn.

Twitter for iPad nieuwe profielpagina met cover

De Ontdek-pagina is compleet nieuw en bevat een overzicht van interessante verhalen op Twitter in jouw taal, recente activiteit van volgers en gevolgden, populaire onderwerpen in Nederland en volgsuggesties van Twitter zelf. Twitteraars die volgens het sociale netwerk vergelijkbaar zijn met jou, vind je onderaan de nieuwe Ik-pagina, die eveneens je laatste tweets en foto’s op een rij zet. Nieuw is daar ook dat je onder de profielafbeelding een coverfoto kan instellen, zoals al eerder mogelijk was in Facebook.

Downloaden: Twitter (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 14:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.