Digi Doe Natuurkaarten: lekker de natuur in met je iPhone

Digi Doe Natuurkaarten zijn 50 geïllustreerde kaarten met opdrachten in de natuur. Gaandeweg leer je de dieren, planten en dingen in de natuur beter kennen.

digidoeDigi Doe Natuurkaarten is een nieuwe iPhone-applicatie waarmee je de natuur kunt ontdekken. De app bestaat uit 50 geïllustreerde kaarten, met op de voorkant een tekening van de opdracht en op de achterkant een toelichting. De opdrachten gaan vooral over planten, dieren en activiteiten die je tijdens een wandeling in de natuur kunt doen. Tijdens een boswandeling heb je dan altijd wat doe-activiteiten achter de hand als de kinderen zich dreigen te vervelen. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Ze zijn alleen of met het gezin uit te voeren, in elk gebied en elk seizoen.

De ideale tijd om de opdrachten uit te voeren is in het voorjaar en de zomer, maar er zitten ook genoeg opdrachten tussen voor de winter. Voorbeelden van opdrachten zijn:

  • Zoek een plant en verzin een nieuwe naam die er goed bij past.
  • Zoek dingen met de kleuren van de regenboog.
  • Loop eens snuffelend rond, Hoe ruiken bomen?
  • Zoek drie planten met verschillende verdedigingstrucs.

De bedoeling van de kaartenset is om anders naar je vertrouwde omgeving te leren kijken. Het centrale thema van de kaartenset is dan ook biodiversiteit: genieten van de variatie in alles wat leeft, groeit en bloeit.

Downloaden: Digi Doe Natuurkaarten (€0,79)

digi-doe-natuurkaarten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2010, 12:45
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen kinderen, natuur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.