MySleep by Jensen: lekker slapen en wakker worden met iPhone-app

MySleep by Jensen is een app voor de iPhone en iPod touch die je helpt makkelijker in slaap te vallen, beter te slapen en fris wakker te worden. 's Ochtends lees je meteen het laatste nieuws en weer van je favoriete krant.

MySleep by Jensen beter slapen iPhone iPod touch headerBedden- en matrassenfabrikant Jensen heeft een goedkopere manier verzonnen om goed te slapen dan een (toch wel vrij prijzig) product van ze te kopen. De iPhone-app MySleep by Jensen beweert je slaap en je ontwaken te verbeteren. Met een grafiek kan je bijhouden hoeveel uur je in een nacht hebt geslapen en kan je een cijfer aan je nacht geven. Als je even snel een powernap wilt doen, kan dat ook. Dan schud je de iPhone en stel je een tijd in.

Alles bij elkaar opgeteld, is MySleep by Jensen een app die bekende functies van soortgelijke apps bij elkaar op heeft gegooid en nu in een eigen verpakking aanbiedt. De meest opvallende functie van de applicatie is het rolgordijn dat je vanaf boven in het scherm naar beneden kan trekken. Daarmee luid je je slaap in en activeer je de slaaptimer die bijhoudt hoeveel nachtrust je hebt gehaald. Je hebt dan slechts twee prominente knoppen in beeld: slaaptimer stoppen en memo. Met de laatste kan je een snelle audioboodschap inspreken, zodat je nog even snel een herinnering voor de volgende ochtend kan zetten. Met een tik in het scherm buiten het rolgordijn, verdwijnt het rolgordijn, maar stopt de app de slaapteller niet. Daar moet je echt de stopknop voor drukken. Naar verloop van tijd springt het scherm vanzelf op zwart en draait de app op de achtergrond door.

MySleep kan je desgewenst in slaap sussen met achtergrondgeluiden die je een eigen bepaalde tijd kan inschakelen. Sommige zijn erg rustgevend, zoals de oceaangolven, maar er zitten ook een paar tussen die vooral dagdromerij in gang lijken te zetten of gewoon grappig bedoeld zijn. Zo kan je 10 tot 90 minuten luisteren naar het gerinkel van een jackpot, een grand prix of ‘de buren’ (waarbij je meteen een grasmaaier hoort aangaan).

Behalve in slaap dutten kan je juist ook effectief wakker worden met de app van de beddenmaker. Met name dit gedeelte is leuk gedaan. Als je een wekker instelt, kan je kiezen uit dezelfde geluiden of je volledige iPod-bibliotheek om mee wakker te worden. Daarnaast kan je aangeven op welke dagen het alarm herhaald moet worden, of het geluid sluimert en de klapper: van welke nieuwsbron je de laatste headlines wil lezen. Je kan kiezen uit NRC, AD, Volkskrant, NRC en NU.nl. Als je de wekker in de app uitdrukt, kom je op een pagina met bovenin de datum, de tijd en een boodschap. Als je locatiegegevens activeert, zie je meteen het weer en daaronder komen de laatste nieuwskoppen van je bron naar keuze langs. Met een druk ga je naar de mobiele website ervan – maar dat doe je natuurlijk niet voordat je een cijfer aan je slaap hebt gegeven of alsnog een memo opneemt.

Na de ontwaak-pagina kom je terecht bij je statistieken en zie je in een grafiek wat je beoordeling en aantal uren slaap per nacht is. Je kan daarbij wisselen van week naar maand. Onderin zie je uitgeschreven je gemiddelde slaaptijd en het gemiddelde cijfer. In het tabblad Memo’s kun je gemaakte opnamen terugluisteren.

Of je nou gelooft in een app om beter mee te slapen of niet, MySleep by Jensen is een doordachte applicatie die aan alle aspecten van de nachtrust heeft gedacht. De enige droom die overblijft is wakker worden met je favoriete radiostation.

Downloaden: MySleep by Jensen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 16:15
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen alarm, nacht, slapen, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.