Dating-app Tinder maakt de koppelaar in je los

In de dating-app Tinder kon je al contact maken met andere zoekende dames en heren in de buurt. Nu kan je ook je Facebook-vrienden koppelen!

Tinder dating-app header iPhone‘Ontdek relevante personen in de buurt van je!’ is de slogan van Tinder, een applicatie die daarmee bijna verhult dat het puur om daten gaat. De dating-app voor de iPhone heeft nu een grappige update gekregen. Je kan niet alleen meer op zoek naar dates voor jezelf, maar kan nu ook twee Facebook-vrienden selecteren en aan elkaar koppelen via de applicatie. Als ze Tinder installeren, kunnen ze zo met elkaar chatten in de app.


Schrik niet, maar Tinder maakt gebruik van je Facebook-profiel om je aan het daten te krijgen. De applicatie raadpleegt je vind-ik-leuks, profielfoto en leeftijd en los daarvan je GPS-locatie voor de app. Met die informatie kan je op zoek gaan naar personen in de buurt. Tinder haalt een stapeltje profielfoto’s op van heren of dames die zich relatief dichtbij van je bevinden. Je ziet hun locatie niet op kaart, maar krijgt wel een indicatie van de afstand. Je kan een foto meteen uit beeld vegen om iemand af te wijzen, of je tikt op een foto en ziet ook andere foto’s van iemand en de Facebook-likes van degene. Met een hartje geef je aan dat je openstaat voor chatcontact. Als de ander ook interesse heeft, krijg je een pushbericht en kan je de chat via een schuifmenu aan de rechterkant benaderen.

Tinder mensen in de buurt zoeken Tinder date resultaten op iPhone

De grote nieuwe functie van Tinder versie 2.1 voor de iPhone laat zich zien in het linker schuifmenu. Matchmaker heet het tabblad waarop je niet voor jezelf op zoek gaat naar dates, maar voor anderen. Je kan er twee Facebook-vrienden aan elkaar koppelen door ze te zoeken of te selecteren. Druk daarna op de centrale Match-knop en als je aan hebt staan dat Tinder namens jou berichten mag versturen, krijgen je vrienden een uitnodigingsverzoek voor de app. Gaan ze erop in, dan kunnen ze meteen met elkaar chatten. Het is niet alleen een maniertje om anderen te koppelen natuurlijk – het is ook een slimme methode om Tinder rond te bazuinen onder je vrienden.

Tinder 2.1 laat je verder zoeken op contacten in een bepaalde leeftijdscategorie en de snelheid van de chat heeft een flinke schop gekregen. Qua aanpassingsmogelijkheden kan je nu weer keurig aangeven welke foto’s van jezelf je wilt laten zien – een van de fouten die is verholpen in de app. Wat echter nog niet mogelijk is, is het onzichtbaar maken van je likes voor anderen. Tja, zo kunnen al die duimpjes die je gaf om een iPad te winnen en likes voor die rare initiatieven van je vrienden, nu opeens een date in de weg staan. Oeps.

Downloaden: Tinder (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.