Digg Reader komt eerst op iPhone

Nieuwsdienst Digg gaat in juni Digg Reader in zijn iPhone-app integreren, een nieuwsdienst die de vervanging moet worden van Google Reader.

Digg CeoDe Amerikaanse nieuwswebsite Digg wil de vervanger voor Google Reader in de markt zetten als Digg Reader. Maar in plaats van een aparte app wordt Digg Reader onderdeel van de bestaande Digg-app, die nu al in de App Store staat. Dit vertelde CEO Andrew McLaughlin tijdens Internet Week New York, een zakelijk evenement over internet en technologie dat van 20 tot en met 27 mei 2013 wordt gehouden. Digg Reader moet eind juni beschikbaar zijn. Eerst worden de iPhone-app en webversie klaargestoomd. In een later stadium komt daar ook een Android-versie bij.


Volgens McLaughlin is Digg Reader echt bedoeld als een productiviteitsmiddel, om content zo slim mogelijk te rangschikken en te sorteren. Welke methoden er worden gebruikt om belangrijke content bovenaan te plaatsen als vervanging voor de chronologische volgorde is nog niet bekend. In een later stadium worden sociale onderdelen toegevoegd, zodat ook het ontdekken van content steeds meer invulling krijgt. De CEO vertelde verder dat gebruikers een schone, simpele interface mogen verwachten. Het belang van snelheid en prestatie van de app staan wat hem betreft voorop. McLaughlin benadrukte ook dat op dit moment Digg en het onlangs door moedermaatschappij Betaworks overgenomen Instapaper niet worden gecombineerd tot één dienst.

Het is nog maar de vraag of Digg gretig aftrek zal vinden bij veel RSS-gebruikers die op zoek gaan naar een vervanging voor Google Reader. Totdat de nieuwe app verkrijgbaar is, bestaat het gevaar dat Digg Reader niet een RSS-reader wordt, maar meer een nieuwsdienst zoals Zite en Pulse. Het lichtzinnige karakter van de huidige Digg-content is vooral voor zakelijke gebruikers reden om eerder naar een alternatief als Feedly te kijken. Inmiddels staan de servers wel klaar om Digg Reader in juni daadwerkelijk van start te laten gaan.

Downloaden: Digg (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 13:35
Categorie Nieuws
Onderwerpen google reader, rss
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.