Reacties voor: Dark Sky Meter: iPhone-app wil lichtvervuiling in kaart brengen

De Nederlandse iPhone-app Dark Sky Meter wil lichtvervuiling in kaart brengen. De betaalde versie bevat 'n kaart en helderheidsvoorspelling.
Bart Breij -
7 reacties
 1. Is nog niet in de nl store

 2. @josh: oo ja wel!!

 3. Waarom moet ik m’n hand eerst op de camera houden en daarna er weer af? Zo krijg je alleen maar troebele foto’s door vlekken die op het lens glaasje achterblijven…

 4. Bijzondere opening van deze ontwikkelaar, hij is nl. Onjuist. Door de toepassing van LED in de openbare ruimte is luchtvervuiling een afnemend probleem. Dit zit hem met name in de ‘richtbaarheid’ van led armaturen welke er voor zorgen dat er boven een hoek van 90 graden geen licht meer wordt uitgestraald. Desalnietemin; leuke app!

 5. @Peter: Je maakt geen foto, maar meet het verschil tussen donker en licht.
  Omdat je als ontwikkelaar niet lang mag belichten van Apple
  heb ik het zo moeten doen. Je hoeft de camera niet met de hand af te dekken, je kunt m buiten in het donker ook in een vest- of jaszak steken.

 6. Hehe…ik was deze app aan het ophalen met een iPad 3 en kreeg deze melding maar op de iPhone 4S wil het wel lukken. Wel heb ik opnieuw mij moeten aanmelden in de nl App Store

  Origineel geplaatst door MauriceH
  @josh: oo ja wel!!

  Net nog een keer gezicht maar App Store app zegt dat deze niet in de nl store te krijgen is. Raar. Ik ga verder zoeken met mijn us account

 7. @Boy: Er is veel studie gedaan naar het effect van LED licht op de hemel. Je hebt helemaal gelijk omdat het licht veel gerichter is.
  Maar… Omdat dergelijke armaturen een stuk energiezuiniger zijn worden er makkelijker meer van geplaatst en het spectrum van het led-licht is breder, en is daarmee moeilijker weg te filteren. Voor mens en dier trouwens.
  Netto gaan we er dus netto niet mee vooruit. Ik hoop met deze app wat meer aandacht te krijgen voor het feit dat we de nachthemel steeds minder te zien krijgen door het opgaande licht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.