Robinhood: financiële app met beleggingsadvies van vrienden

Robinhood is een nieuwe sociale community en app voor aandelen. Je kunt aandelenkoersen voorspellen en kijken hoe goed je scoort ten opzichte van vrienden. Ook volg je het sentiment rond bepaalde bedrijven.

robinhood iphoneRobinhood heeft niets te maken met heldendaden, maar simpelweg de naam van een nieuwe app voor beleggers. Robinhood is een sociaal netwerk met bijbehorende app waarmee je gepersonaliseerd financieel nieuws kunt volgen en zelf voorspellingen kunt doen over beurskoersen. Je kunt in de app je prestaties bijhouden, maar ook leren van de community door te zien welke voorspellingen anderen doen. Robinhood is gemaakt door Spacetime Industries, alweer zo’n verwarrende naam. Ze hebben namelijk niets te maken met ruimtereizen, maar zijn gespecialiseerd in financiële diensten. Robinhood is voorlopig gratis te gebruiken, maar de makers overwegen wel om betaalde diensten in te voeren.

Je hoeft geen actieve belegger te zijn om Robinhood leuk te vinden. Ook als je alleen maar het aandeel Apple volgt en wilt weten welk sentiment er rondom een bepaald aandeel hangt, kun je de app gebruiken. Je ziet nieuws rondom je favoriete aandelen en kijkt wat anderen ervan zeggen: kopen of verkopen? Je kunt in de app aan de hand van scores zien hoe goed andere investeerders zijn, zodat je weet hoe serieus je het gegeven advies moet nemen. Bij het opstarten van de app kijkt Robinhood welke bedrijven bij jou in de buurt zijn, om je ‘relevante’ aandelen te tonen. Maar dit lijkt alleen in de VS goed te werken, want de genoemde bedrijven die zogenaamd bij mij in de buurt zouden moeten zitten (LYB, DLPH, ESV, GRMN en TEL) komen niet echt bekend voor. Garmin is een Amerikaans bedrijf.

Je kunt ook populaire aandelen kiezen en maakt daarna een account aan met behulp van Facebook, Twitter of e-mailadres. Sta je voor de keuze wat je met je huidige aandelen moet doen, dan helpt het tweede tabblad daarbij. Ik heb Apple, Google, Microsoft en Garmin in mijn watchlist gezet. 72% van de Robinhood-community vindt AAPL een aanbeveling ‘BUY’ waard en 69% zegt hetzelfde over Google. Bij Microsoft is een minderheid (46%) voorstander van kopen en bij Garmin is 100% van mening dat je moet verkopen. Maar dat is gebaseerd op de ratings van maar twee personen, terwijl het bij de andere bedrijven honderden ratings zijn. Veel betrouwbaarder dus.

Je kunt in Robinhood ook nieuws lezen, waarbij informatie uit meer dan 10.000 bronnen bij elkaar wordt gesprokkeld. Robinhood is vooral handig voor de internationaal ingestelde belegger, die af en toe wat aandelen Facebook, LinkedIn en Apple meepakt en niet zozeer voor de puur Nederlands ingestelde belegger.

Downloaden: Robinhood (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2013, 10:00
Categorie Financiën
Onderwerp financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.