iOS game-update: Fish Out of Water is Game van de Week, Monkey Boxing en Iron Man 3

Fish Out of Water van Halfbrick is Game van de Week en Gameloft heeft een prachtige nieuwe trailer van Iron Man 3 vrijgegeven. Veelbelovend!

GU VR Fish Out of Water Game van de WeekDoorgaans is donderdag het zwaartepunt van de week op het gebied van nieuwe releases, maar gisteren bleef het rustig met nieuwe games. Twee uitgekomen games doen echter meteen mee in de top meest verkochte apps op de iPhone: Cut the Rope Time Travel en Fish Out of Water. Het is lastig daar een Game van de Week tussen te kiezen, maar onze voorkeur gaat toch naar het zomerse highscorespelletje. Verder in de laatste GU van de week: een spectaculaire nieuwe trailer van Iron Man 3 en vechtgrage aapjes in Monkey Boxing.

Spectaculaire nieuwe trailer Iron Man 3

GU DO Iron Man 3 trailerGameloft heeft zojuist de tweede trailer vrijgegeven van de nieuwe aankomende Iron Man-game voor de iPhone en iPad. Dat betekent volgens het goede gebruik van het bedrijf maar één ding: het spel komt volgende week uit. De eerste video was een teaser, de tweede de aankondiging van de aanstaande release. Op 25 april moet Iron Man 3 uitkomen en dan kunnen we het ongetwijfeld met in-app aankopen bezaaide spel gratis downloaden. Iron Man 3 teert verder op de lange hype van highscoregames die de App Store momenteel domineert, en dat zal bij twee ‘volwaardige’ actiespellen bij wat fanatieke gamers kwaad bloed zetten. Wij weten dat we Iron Man 3 graag willen spelen. Met raketvaart schiet je door berggebieden, langs straten en over water. Het tempo ligt ongelooflijk hoog en het spektakel spat van het scherm. We hopen van harte dat Gameloft zich niet vergrijpt aan de schandalige truc dat je (virtueel) geld moet neerleggen om überhaupt een nieuw potje te spelen. Al zal dat het arcade-gevoel natuurlijk wel helemaal afmaken… Insert Coins.

Monkey Boxing: vechtlustige apen

GU VR Monkey Boxing iPad iPhoneMonkey Boxing is een boksspel met in de App Store zo populaire apen en het ziet er bovendien uiterst gelikt uit. Je kleed je aap aan met allerlei extroverte kleding en stapt de ring in, alwaar je knokt tegen andere apen om tot de wereldtop door te knokken. De actie voltrekt zich aan de hand knoppen in de hoeken van het scherm en zo vinden je eerste snelle matpartijtjes plaats. Vijftig uitdagingen later kom je in de oneindige stand van het spel terecht en is het avontuur voorbij. Maar de vraag is wel of je zover komt. Monkey Boxing heeft niet al teveel diepgang en zelfs de eerste potjes die we knokken, duren eigenlijk al te lang naar onze smaak. Het is een oneffenheid die wordt gecompenseerd met een tweespelerstand op hetzelfde apparaat (altijd leuk!) en bovendien word je niet lastig gevallen met welke vorm van in-app aankopen dan ook. Monkey Boxing slaat je portemonnee dus niet Knock Out, maar we worden ook niet omver geblazen door het vechtspelletje.
Downloaden: Monkey Boxing (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Fish Out of Water

Game van de WeekHalfbrick doet het weer hoor. Na Fruit Ninja en Jetpack Joyride heeft de ontwikkelaar opnieuw een aanstekelijk highscorespel neergezet. In Fish Out of Water mag je elke poging drie soorten vissen naar keuze het water uit slingeren, waarna ze zo vaak en ver mogelijk moeten stuiten op dat water. Alsof het steentjes zijn, keil je ze vooruit. Na de eerste worp hoef je aanvankelijk niks meer te doen, behalve het indrukken van de boost-knop zodat je vis (of dolfijn of walvis) op het juiste moment een versnelling geniet en net even wat verder spurt. De scores van de drie vissen worden gewaardeerd door een jury en het cijfer dat daaruit rolt, dát is je eindscore. Het gaat dus niet om zoveel mogelijk meters of stuiters behalen, maar de jury imponeren. En dat is eigenlijk niet zo gek moeilijk, zien we bevestigd als we naar de iCulture-league in het spel kijken. Vandaag weten al drie spelers in de groep van zestig aangemelde spelers voor de highscorelijst een tien te scoren en het aantal hoge negens is nog veel groter. Naast de leagues waar je je voor kan aanmelden voor strijdjes, kan je ook missies voltooien voor in ieder geval wat extra voldoening. Tsunami’s, stuiterkwallen en veranderende weersomstandigheden houden het spel fris. Toch heeft Fish Out of Water is cruciaal anders dan voorgaande Halfbrick-highscorejagers. Dit spel is niet bedoeld voor lange sessies achter elkaar. Het is een rustig momentje dat je elke dag even tussendoor pakt, om daarmee weer een highscore neer te zetten. Sluit je aan bij de iCulture-league, doe een dagelijkse gooi naar het beste cijfer en pak even een moment rust met de zomerse beelden en klanken van het spel. Zo hoort Fish Out of Water gespeeld.
Downloaden: Fish Out of Water (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.