Cubie Messenger volgt trend: tijdelijke privéberichten versturen

WhatsApp-concurrent Cubie Messenger op iPhone is voorzien van geheime berichten die de ontvanger tijdelijk krijgt.

Cubie Messenger iPhone iPod touch WhatsApp met tekenenDe chatapplicatie Cubie Messenger gaat mee in de tijdelijke berichten-trend die instant messaging-applicaties de laatste tijd steeds meer lijken te hebben, sinds Snapchat populariteit vergaarde onder Amerikaanse tieners. Nu kan je ook in Cubie Messenger ‘geheime berichten’ versturen. Geheime berichten worden automatisch gewist na tien seconden. In het tekstvak druk je daarvoor op het slot om te schakelen van een normaal naar een geheim bericht.

Andere nieuwe toevoegingen in de nieuwste update van Cubie Messenger zijn dat je tekstballonnen kan toevoegen aan foto’s en tekeningen – net als in het Nederlandse alternatief eBuddy XMS. De kleur en de bubbelstijl zijn naar wens aan te passen. Ook kan je stickers op je foto’s plaatsen, die je ook weer horizontaal kan omdraaien. In de sectie My Stickers kan je de volgorde van de stickers aanpassen, om zo een scherm te maken waarin je favorieten als eerste bereikbaar zijn.

Cubie Messenger foto en tekeningDe laatste update van Cubie Messenger is gedaan op het vlak van geluidsbestanden die je kan versturen. Je kan ze blijven opnemen terwijl je verder de app doorzoekt. Naar boven gaat in de reeks vorige berichten, bijvoorbeeld.

Dat is iets wat je regelmatig zal doen in Cubie; naar boven scrollen voor recente chatberichten. De applicatie positioneert zich namelijk voor een speelsere doelgroep dan het alom bekende WhatsApp Messenger. De app nodigt je uit behalve tekstberichten vooral veel tekeningen en schermvullende stickers te gebruiken – waarbij het meest bijzondere is dat je elkaars tekeningen kan overpakken en bewerken. Maar Cubie is wel de volgende speler in zeer korte tijd die zich toelegt op geheime, tijdelijke berichten. Na de privé en tijdelijke berichten-insteek van Snapchat, Facebook Poke en ZipaClip is de grote vraag: wanneer volgt WhatsApp?

Downloaden: Cubie Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 12:09
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, facebook, instant messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.