Concept: alternatief design voor Instagram iPhone-app

Ontwerper Stephen Levinson heeft een alternatief voor de Instagram iPhone-app bedacht en in een video vastgelegd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

instagram conceptInstagram is een van de grootste succesnummers op de iPhone. Ze trekken dagelijks miljoenen gebruikers en hebben ook nog eens miljoenen binnengehaald door de overname door Facebook. Je hoort eigenlijk zelden kritiek op het uiterlijk van de Instagram-app, maar toch heeft de New Yorkse ontwerper Stephen Levinson wel een paar ideeën hoe het beter kan. De Instagram-app voldoet eigenlijk wel prima, maar is ook niet zo spectaculair dat de interface door jan en alleman wordt nagemaakt. Levinson is UX-designer, ondernemer en product guy, naar eigen zeggen. Hij zou graag zien dat Instagram meer op vingerbewegingen is gebaseerd. Je kunt de app dan vloeiender bedienen.

Ook is de balk bovenin het scherm verdwenen, die eigenlijk ook geen functie had. De tabbladen van de app zijn uit zicht verdwenen. De noodzakelijke cameraknop middenonder is nog wel aanwezig.

Overigens zijn er natuurlijk tig Instagram-achtige apps die erop lijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2012, 11:32
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.