500px brengt iPhone-app zonder uploadfunctie uit

500px heeft een iPhone-app uitgebracht.

500pxBen je fotograaf, dan ken je 500px. Volgens sommigen is het Flickr 2.0, omdat het sneller met nieuwe functies op de proppen komt dan de fotodienst van Yahoo. 500px is uitgegroeid tot een goed alternatief. Het enige wat nog ontbrak was een bijpassende iPhone-app. Voorheen was er alleen een iPad-app beschikbaar. Die heeft ook een update gekregen. De nieuwe 500px-app voor de iPhone is meteen geoptimaliseerd voor de iPhone 5 maar je kunt er geen foto’s mee uploaden.

Je kunt door foto’s van anderen bladeren of je eigen foto’s via andere platformen uploaden om ze vervolgens op de iPhone te bewonderen. Daardoor is de 500px-app voor iPhone meer een blader- en ontdekapp dan een fotohulpmiddel geworden. Je kunt filteren op categorie, zoeken op basis van trefwoord en een soort Instagram-achtige lijst met foto’s met de naam Flow doorbladeren. Je kunt je profielinformatie inclusief foto ook aanpassen vanuit de app. Wat niet kan is het opslaan van foto’s naar je camerarol.

500px plaatjesDe iPad-app die sinds begin dit jaar verkrijgbaar is, heeft al meer dan 1 miljoen downloads geteld. In de iPad-versie zijn de verbeteringen wat minder prominent aanwezig. Er zijn wat kleine aanpassingen in het uiterlijk aangebracht, waardoor de app gebruiksvriendelijker is geworden. Heb je 12 miniaturen in beeld, dan zie je meteen de volgende 12 miniaturen klaarstaan, zodat je een hint krijgt dat er nog meer te bekijken is. De meeste apps beginnen op de iPhone en krijgen later een iPad-versie, maar 500px heeft het precies andersom aangepakt.

De meeste knoppen zitten aan de bovenkant van het scherm, zowel in de iPhone- als iPad-versie. Via de knop Popular kom je bij diverse categorieën terecht. Een account bij 500px is niet nodig om de foto’s van anderen te kunnen bekijken, maar wil je ook uploaden, dan zul je die wel moeten aanmaken. Het standaardaccount is gratis. Bij een premiumaccount is het aantal uploads onbeperkt en bovendien krijg je dan meer mogelijkheden om toegang te krijgen tot je portfolio.

Downloaden: 500px (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2012, 10:47
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen 500px, flickr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.