Adobe Photoshop Touch aangepast voor iPad mini

Adobe Photoshop Touch is aangepast voor de iPad mini. Knoppen die op de iPad mini te klein waren, zijn nu beter bereikbaar.

adobe-photoshop-touchNadat Adobe eerst Adobe Photoshop Express een flinke update gaf is nu Adobe Photoshop Touch aan de beurt. Deze app is alleen te gebruiken op de iPad en daarom helemaal geoptimaliseerd voor het grote scherm. Toch moest er nog wel wat aan gebeuren om de app geschikt te maken voor de iPad mini. Knoppen die te klein waren om op de iPad mini comfortabel te bedienen zijn nu iets groter uitgevoerd. Bovendien kreeg de app ondersteuning voor drukgevoelige styli zoals Pogo Connect, Jot Touch en JaJa.

Bij een drukgevoelige stylus worden de lijnen dikker als je harder met de styluspunt op het scherm drukt. Dit geeft een wat natuurlijker effect dan de styli waarbij je steeds het penseel moet wisselen als je een dikkere of dunnere lijn wilt maken. De penseelvegen zijn ook iets vloeiender geworden in de app. Als nieuwe foto-effecten zijn Lens Flare en Stamp Pattern toegevoegd. Een roosterschema voor projecten en afbeeldingen maakt de app overzichtelijker en je hebt voortaan sneller toegang tot de vijf laatst gebruikte kleuren. Delen van foto’s doe je dankzij toegevoegde koppelingen naar Facebook, Twitter en andere apps.

Al met al vooral een update waard voor mensen die de iPad mini hebben gekocht en die willen gebruiken om foto’s te bewerken. Inladen van foto’s van een normale camera kan via de in prijs verdubbelde Camera Connection Kit.

Wat het verschil tussen beide betreft: Adobe Photoshop Touch is een wat uitgebreidere app, waarbij zo goed mogelijk functies uit de desktopversie van Photoshop zijn nagemaakt. Adobe Photoshop Express is meer bedoeld voor het lichte werk, eenvoudige bewerkingen en minder ervaren gebruikers. Natuurlijk is Adobe Photoshop Touch niet alleen geoptimaliseerd voor de iPad mini, maar ook voor de grotere iPads met retinascherm.

Downloaden: Adobe Photoshop Touch (€8,99, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2012, 10:48
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, fotografie, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.