CompleteNote: simpel notities maken voor de iPad

CompleteNote is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet de meest veelzijdige notities-applicatie voor de iPad en iPhone. Zo wordt er geen cloud service ondersteund.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

CompleteNote notities maken iPhone iPadOns doel is ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk iets kan vastleggen. De instrumenten die je daarvoor 80 procent van de tijd gebruikt zitten erin en we hebben de 20 procent die je nooit gebruikt eruit geschopt.” De beschrijving van CompleteNote in de App Store verraadt al dat het programma niet de meest uitgebreide app is om notities mee te schrijven, fotograferen, filmen of in te spreken. Het legt zich toe op de basis.

In het geval van een iPad 2, word je verwelkomd in een hoofdmenu met vier knoppen om de verschillende types notities meteen mee te maken. Het zal de eerste generatie iPad-gebruiker bekoren dat er behalve video’s en foto’s geschoten, ook foto’s en video’s uit het fotoalbum van de iPad kunnen worden geplukt.

CompleteNote opmaak mogelijkhedenCompleteNote is hoofdzakelijk een app om geschreven documenten mee op te slaan. Boven een enorm leeg tekstveld heb je de opties om tekst vet, cursief of onderstreept te maken en er is ook een mogelijkheid tot bullet points. Een tekst kan worden opgeslagen op de iPad zelf natuurlijk, maar is ook te exporteren als RTF-bestand. Er is echter geen ondersteuning voor een clouddienst als Dropbox. Dat hoorde blijkbaar bij ‘de twintig procent opties die je nooit gebruikt’. Nu is het alternatief ouderwets een e-mail sturen (aan jezelf).

Er worden meer handige dingen niet ondersteund. In tegenstelling tot de abonnementsdienst Evernote bijvoorbeeld, kun je geen multimedia rechtstreeks in een notitie CompleteNote Quick Capture schermverwerken. Wel kun je die eraan hangen als bijlages. Per stuk of als bijlage in een e-mail kunnen ook de foto’s, video’s en spraakberichten verstuurd worden. In de tekstverwerker missen we ook de optie om notities te voorzien van een kop of tussenkoppen. Misschien moeten de makers de functies die we wel of niet gebruiken toch eens heroverwegen. Wie zich wel kan vinden in de omschrijving van de app, heeft aan CompleteNote een snelle notitietoepassing.

Downloaden: CompleteNote (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:38
Categorie Productiviteit
Onderwerpen filmen, notities, schrijven, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.