Calendo nodigt je uit voor leuke evenementen

Calendo is een slimme iPhone-app die je allerlei Facebook-evenementen aanraadt op basis van je interesses en vrienden.

Calendo iPhone evenementen-appApps die inloggen met Facebook verplicht stellen worden regelmatig verguisd in de reacties onder onze artikelen, maar er zijn natuurlijk ook iPhone-apps die op Facebook stéunen. Calendo is zo’n applicatie. Die gebruikt het sociale netwerk om je allerlei evenementen onder de aandacht te brengen, die, inderdaad, op Facebook zijn aangemaakt. Op basis van elk evenement waar je naartoe gaat en elke die je afwijst, leert Calendo bij en kunnen je gerichter aanbevelingen worden gegeven.

Calendo evenementen op smaakCalendo gaat aardig om met Facebook. Er worden zonder je toestemming geen berichten geplaatst en je stuurt vrienden geen wall-spam, maar een persoonlijk bericht als je ze wil uitnodigen voor een evenement. Iemand via Facebook uitnodigen is één van de opties die je in beeld ziet op het moment dat je een evenement opslaat in Calendo. De anderen zijn ook handig: een persoon uit je contactenlijst uitnodigen, bevestigen dat je gaat op Facebook met één druk, delen op Twitter en Facebook en als laatst: een evenement in de agenda van je iPhone zetten. Onderin beeld zie je trouwens meteen profielfoto’s van Facebook-vrienden die je kan uitnodigen. Jammer is wel dat je het bericht niet kan instellen. Je verstuurt dus een Engelstalig standaardbericht naar vrienden.

Calendo heeft eigenlijk twee voorname manieren om de app te gebruiken. In het tweede tabblad zie je welke Facebook-evenementen op die dag populair zijn in je woonplaats, en kan je ook een locatie kiezen om evenementen elders op rij te zien. Je kan zelfs willekeurige locaties inschakelen, maar dat beveelt de app niet aan. Het eerste tabblad heet ‘do’ en vormt toch wel de hoofdmoot. Daarin wordt constant de hele pagina ingeruimd voor een evenement die de app je voordraagt. Je ziet de naam, datum en tijd, plaats, wie van je vrienden heen gaan, informatie en een plek op de kaart. Met grote knoppen onderin beeld geef je steeds aan: bookmark of no, skip. Bij eerstgenoemde krijg je de net besproken deelopties en komt het evenement in het laatste tabblad van de app terecht. De derde manier is via het derde tabblad: activiteit van vrienden.

Calendo Facebook-evenement op iPhone Calendo evenement accepteren

De app zegt te leren van iedere keer dat je no, skip drukt. In hoeverre dat door werkt, weten we niet. We krijgen in ieder geval tig uitnodigingen van hetzelfde poppodium dat we al drie keer weg drukken. Ook is de vraag in hoeverre de app buiten je eigen omgeving wil kijken. Krijg je allemaal uitnodigingen uit de andere kant van het land als je daar voor een dansfeest een keer naartoe gaat? Dat is het vertrouwen dat Calendo moet winnen. Ondertussen is het idee geweldig: allemaal evenementen aangeraden krijgen die bij je kunnen passen. Wij zijn een samenvoeging met Eventbrite en Uitagenda’s meteen zitten.

Downloaden: Calendo (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 15:11
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen activity, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.