Bop.fm iPhone

Bop.fm is een gratis alternatief voor Spotify

Bop.fm voor iPhone is een muziekapp die YouTube en Soundcloud combineert en playlisten laat aanmaken. Zo is het een goed gratis alternatief voor Spotify.

Bop.fm iPhoneDe muziekbronnen YouTube, SoundCloud, Spotify en nog veel meer ondergebracht in één app. En Bop.fm is nog gratis te downloaden en te gebruiken ook. Dan weet je dat je met een interessante muziekapp te maken hebt. Bop.fm heeft een uitstekende zoekfunctie en laat je eenvoudig afspeellijsten afmaken.

Muziek van verschillende bronnen

Bop.fm wil de onduidelijke verspreiding van muziek op internet oplossen, kan je lezen in de App Store-omschrijving: “Taylor Swift is niet op Spotify, Led Zeppelin vind je niet op Rdio. En The Beatles staan niet op Beats. Geen probleem: Bop.fm speelt ze allemaal af!” Heb je een nummer van een artiest die nog geen album of label heeft? Aardige kans dat Bop YouTube raadpleegt. Voor remixes wordt SoundCloud doorgezocht en heb je een Premium-account op Spotify? Dan kan je die koppelen en vind Bop.fm ook daar muziek vandaan. De andere muziekdiensten die de app zelf aanhaalt in de quote, kunnen we nog niet ontdekken in de applicatie.

Bop.fm zoeken Bop.fm player Spotify liedje

De kracht van Bop.fm is dat je als gebruiker niet vermoeid wordt met het muziekaanbod van de verschillende diensten. De app regelt het gewoon. Voordat we inloggen met Spotify Premium zien we aan een logo links onderin beeld dat veel nummers van YouTube worden geplukt. Waar beschikbaar, speelt dan bovendien de clip van het nummer onderin beeld. Na het inloggen met Spotify, worden de nummers eerst daarvan van geplukt. De clip vervalt, het geluid is beter. Maar ook als je geen Spotify hebt, is er nog niks aan de hand. Bijna alle nummers worden op YouTube gevonden en spelen probleemloos af.

Muziek in je smaak ontdekken

Buiten het slimme combineren om, biedt Bop.fm meer. De applicatie werkt bijzonder prettig. De interface bestaat uit knoppen zonder tekst en dat kán ook prima, want de app wijst zichzelf. Met de homeknop onderin zie je een feed met afspeellijsten die zijn afgestemd op je muziekgeschiedenis. Playlists zijn vaak gemaakt door andere gebruikers die je natuurlijk ook meteen kan volgen. Net als in Spotify, krijg je ook artiesten aangeraden om te beluisteren. Er zijn aparte tabbladen voor populaire en trending tracks. De homesectie neemt dus het volledige ontdek-gedeelte van de app op zich.

Bop.fm feed iPhone app Bop.fm YouTube afspelen Taylor Swift

Het zoektabblad laat je nummers zoeken op de naam – voeg de bandnaam toe voor betere resultaten, afspeellijsten en artiesten. Op je profielpagina zie je de naam waarmee je bent geregistreerd, recent gezochte tracks en een overzicht van de playlists die je aan hebt gemaakt.

Afspeellijsten maken in Bop.fm

Afspeellijsten vormen nog een sterk punt in de app. Een liedje toevoegen aan een eigen playlist of een nieuwe afspeellijst, is zo simpel als de plus-knop drukken op de player. Op de player-pagina ontbreekt het je aan niks. De achtergrond is afkomstig van de artiest die je lusitert, je gaat snel naar het volgende en vorige nummer en ook een repeat- en shuffleknop zijn aanwezig. Met het hartje voeg je een lied toe aan je favorieten en een deelknop opent een venster naar Twitter, Facebook, e-mail en sms’je. Zit je in een playlist, dan tik je bovenaan om de volledige afspeellijst te zien. Op die pagina wordt helaas niet het huidige nummer getoond.

Bop.fm review artiestenpagina Bop.fm playlist iPhone

Bop.fm: goed gratis alternatief voor Spotify

Zo zijn er nog een paar aandachtspuntjes in Bop. Minpuntjes mag je het eigenlijk niet noemen. Zo stokt muziek die je van YouTube heel even als je uit de player gaat of de app op de achtergrond verder laat draaien; een logisch gevolg van het al dan niet tonen van de clip.

Bop.fm verbindt en doorzoekt nog niet alle muziekdiensten die de app belooft, maar dat zien we niet als een groot gemis. Zelfs zonder Spotify Premium-connectie, met alleen al YouTube en SoundCloud als muziekbronnen, is Bop.fm een heerlijk intuïtieve app om playlists in te maken en je favoriete muziek te beluisteren. Het is helaas niet mogelijk om muziek offline op te slaan en terug te luisteren, maar daar valt ook wel wat voor te zeggen. Anders zou Bop.fm Spotify en andere muziekdiensten zelf nog een flinke dreun verkopen.

Pluspunten

  • Combineert YouTube, SoundCloud en Spotify
  • Makkelijk playlists aanmaken en afspelen
  • Gratis downloaden en gebruiken

Minpunten

  • Nog niet alle diensten verwerkt
  • Geen offline afspeelfunctie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 december 2014 om 20:15
Onderwerp
Categorie
Muziek
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.