Blauwe Instagram-foto’s scoren het best

Instagram-foto's met veel blauwtinten, textuur, achtergrondbeeld en goede kleurverzadiging.

instagram-reclame-invoerenInstagram is voor veel mensen uitgegroeid tot hét sociale netwerk om foto’s te delen. Geen wonder: met Facebook als moederbedrijf heeft Instagram toegang tot meer dan een miljard mensen, die steeds vaker een smartphone hebben. Maar wat moet je doen om goed te scoren op Instagram? Het helpt als je een bekendheid bent. Een foto van Jamie Oliver met een Movember-petje leverde meteen 20.000 likes op. Voor gewone stervelingen zit er niets anders op om de adviezen van Curalate te volgen. Zij ontdekten dat blauwe Instagram-foto’s het beste scoren. Foto’s met veel rood en oranje scoren 24% minder likes.

Curalate keek naar 8 miljoen foto’s en beoordeelde ze op 30 eigenschappen. Instagram-gebruikers blijken gek op foto’s waarin één kleur dominant is. Een lichte foto levert 24% meer likes op dan een duistere foto. En als de kleurverzadiging hoog is levert dat 18% meer likes op dan bij een lage verzadiging.

curalate-instagram

Wie echt impact wil maken, let bovendien op dat er veel textuur in een foto voorkomt. Een foto met veel textuur levert maar liefst 78 procent meer likes op. Onderstaande blauwe foto doet het dus op twee punten goed: veel blauw en veel textuur door de besjes, terwijl de foto van de rode bank er meer uitziet als een rode vlek.

windows_xp_wallpaperIs er veel achtergrond te zien in een foto, dan levert je dat ook extra punten op: 29% meer likes, BAM! Een Windows XP-wallpaper met veel blauw en diepte-effect zou tegenwoordig goed scoren op Instagram. De adviezen van Curalate zijn vooral bedoeld voor bedrijven en merken, die bij gebruikers zoveel mogelijk likes willen scoren. Maar je kunt er als gewone gebruiker natuurlijk ook je profijt mee doen. De timing van de adviezen komt wel op een heel gunstig moment: net nu Instagram reclame toont in de nieuwsfeeds.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 10:06
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.