The Post Online: tweede leven voor De Nieuwe Pers op iOS

The Post Online heeft een iPhone- en iPad-app uitgebracht. Het gaat om de voormalige applicatie van DNP: De Nieuwe Pers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

The Post Online iPhone iPadDe Nieuwe Pers is niet meer voor iPhone en iPad. De applicatie is dankzij een update vandaag definitief opgegaan in de The Post Online. De overgang is het gevolg van een fusie tussen de twee websites die halverwege augustus werd aangekondigd. Voor de gebruiker van de applicatie verandert er qua interface van de app niks. De nieuwe donkerblauwe huisstijl springt wel meteen in het oog. Ook het aanbod van gratis artikelen is veranderd.


De gratis sectie van DNP bestond uit opinie-artikelen, een selectie aan analyses en nieuws en je las over een onderwerp waar de redactie de hele week aan werkte. Die content zal je niet langer tegenkomen na de app-update. In de gratis sectie moeten de gratis berichten van de website The Post Online binnenstromen. Dat gebeurt op moment van schrijven echter nog niet: we stuiten op berichten van 3-4 dagen oud, foto’s worden nog niet ingeladen en ook aan de opmaak mag nog gesleuteld worden. De tussenkoppen op de website staan bijvoorbeeld erg rommelig in de app.

The Post Online voorpagina iPhone The post Online Hollandse Hoogte

Wie een abonnement had op een auteur of de betaalde artikelselectie van DNP zelf, zal nog steeds vertrouwd zijn met de iPhone- en iPad-app. Onderin beeld zie je nog steeds een aankondiging van de auteurs waar je los op kan abonneren voor 1,79 euro per maand of 16,99 euro per jaar. De auteurs vallen nu onder de noemer TPO Magazine, de naam van de betaalmuur-content van The Post Online.

Hoofdredacteur Jan Jaap Heij van TPO Magazine stelt dat de applicatie werk in uitvoering is. Hij moet ‘zo spoedig mogelijk’ naar behoren werken, maakt hij iPhoneclub duidelijk.

Downloaden: The Post Online (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 12:33
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp kranten
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.