Apps verslaan web als voornaamste tijdverdrijf op de iPhone

Het mobiele web is nog steeds een veel gebruikte dagelijkse bezigheid van bezitters van moderne mobiele telefoons, maar in juni 2011 zijn de apps voor het eerst populairder.

Apps meer gebruikt dan websites bestedingiPhone-bezitters brengen deze maand gemiddeld 81 minuten per dag door met apps, tegenover 74 minuten op het web. Het is de eerste maand waarin het web niet het voornaamste tijdverdrijf is op de iPhone. Dat wijst een onderzoek van Flurry uit onder gebruikers van moderne mobiele telefoons. Vorig jaar spendeerden gebruikers van smartphones gemiddeld 64 minuten per dag op het web, tegenover 43 minuten per dag in applicaties.

Vooral iOS en Android zorgden ervoor dat apps inmiddels populairder tijdverdrijf zijn dan surfen op het mobiele web. De meeste tijd spenderen we aan games (38 minuten per dag) en sociale netwerken (26 minuten per dag). Zij zorgen samen zelfs voor maar liefst 79 procent van het dagelijkse telefoongebruik.

Apps meer gebruikt dan websites

In de browser wordt de meeste tijd doorgebracht op Facebook (14 minuten per dag). Dat is vrij bijzonder aangezien er een Facebook-applicatie voor nagenoeg elk mobiel platform beschikbaar is. Volgens de website Electronista kan dat een aanleiding zijn voor Facebook om in te zetten op de eerder aangekondigde eigen HTML5 App Store. Immers: het lukt het sociale netwerk aardig om de aandacht af te leiden van applicaties.

Flurry baseert zijn onderzoek niet op ondervraging, maar op een half miljard transacties die werden uitgevoerd op iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone en geavanceerde J2ME-telefoons. Overigens heeft onderzoek Flurry zelf baat bij de resultaten: zij zijn de producenten van een middel om winst te maken op iPhone-apps.

Via Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2011, 10:54
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, Internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.