KRO detective Case Sensitive mee te spelen op je iPad

Tijdens de KRO detective Case Sensitive kunnen kijkers morgen meedoen met de zoektocht naar de dader op hun iPad via een speciale webapplicatie.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Case SensitiveBij televisieprogramma’s zie je steeds vaker dat de iPad wordt gebruikt als tweede scherm. Zo lanceerde de NOS al vrij snel na de release van de iPad de website TweedeScherm.nl om tijdens sportwedstrijden informatie en statistieken en informatie op te vragen, bij het BNN-programma Flashback kon je live meespelen tijdens de uitzending en Disney maakte een tweede scherm applicatie voor bij de film Bambi. Morgenavond gaat de KRO weer iets nieuws proberen: een tweede scherm voor een detective.

Tijdens ‘Case Senstive’ krijg je meer informatie op je scherm over de verdachten. Zodra er een nieuwe personage wordt geïntroduceerd, verschijnt hij op je scherm en kun je bijvoorbeeld zien wat de relatie is tussen het karakter en andere karakter. Ook kun je aangeven welk karakter de dader is en zie je hoe andere kijkers er over denken. Zelfs de verandering van de verdenkingen tijdens de uitzending is te zien in een grafiek.

Verder is er een tijdlijn waarin continu berichten langs komen, zoals aanwijzingen en statistieken over de verdachten. Als er meer mensen via je lokale netwerk meespelen, dan zie je ook hun stemgedrag langskomen in de tijdlijn. Ook heeft de applicatie de mogelijkheid om je verdenkingen te delen via sociale netwerken.

Case Senstive wordt niet uitgebracht via de App Store, maar als webapplicatie. Hiervoor is gekozen zodat op allerlei apparaten (populaire smartphones en tablets, maar ook laptops) kan worden meegespeeld. Daarnaast hoef je niets te installeren en kunnen kijkers dus ook direct inhaken als de detective begint. De webapp is ontwikkeld door Angry Bytes, die veel websites ontwikkelen voor de traditionele media.

Wil je morgenavond zelf meespelen? Kijk dan om om 21:30 uur naar Case Senstive op Nederland 1 en surf als het begint (of vlak daarvoor) naar live.kro.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2011, 21:47
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.